UNITS PER DESTRONAR MÁRQUEZ

Una cosa mai vista ni imaginable: Lorenzo aconsellant Rossi

El Doctor i el pentacampió mallorquí, que han estat tota la vida enfrontats, uneixen forces, a Malàisia, per complicar-li el títol al campió de Honda

Quan Lorenzo va saltar a MotoGP, Rossi va construir un mur al mig del box de Yamaha perquè el mallorquí no pogués accedir a totes les seves dades

rozas52200722 sepang  malasia  9 febrero 2020 valentino rossi y jorge lore200209033456

rozas52200722 sepang malasia 9 febrero 2020 valentino rossi y jorge lore200209033456

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

La situació, sens dubte, no deixa de ser esperpèntica, tot i que real com la vida mateixa. És tan sorprenent, tant, que tothom, inclosos els seus protagonistes, s’ha vist obligat a donar explicacions a Sepang (Malàisia) on, per primera vegada, s’ha produït el que abans (2008) hagués sigut un incendi i, ara, en ple 2020, resulta una associació d’interessos, esportius i, sí, econòmics, a la recerca de destronar el campioníssim Marc Márquez (Honda) del cim de MotoGP.

Valentino Rossi i Jorge Lorenzo, que van arribar a odiar-se, a enemistar-se, a no parlar-se, a no veure’s, a menysprear-se públicament, estan juntets al box de Yamaha. El Doctor, el seu últim any com a pilot oficial del ‘team’ Yamaha, a la recerca del seu desè títol, que persegueix des de ja fa una dècada, i el mallorquí, fent de pilot emprovador de la firma dels diapasons després que Honda, que està indignada, però no ho diu, li donés la llibertat malgrat encara tenir el contracte en vigor aquest any.

Honda el va deixar lliure

Lorenzo va dir, dijous passat, que agraïa a Honda que no li hagués posat una clàusula al perdonar-li l’any que li quedava «perquè, gràcies a aquest detall, ara puc jugar el rol de provador a Yamaha». Ahir Rossi va comentar, amb la sorna de sempre, que «és un plaer tenir el Jorge com a ‘coach’, com a conseller, com a emprovador, en sap molt». Alberto Puig, director de l’equip Repsol Honda, avui ha dit que no es penedeix d’haver alliberat Lorenzo «perquè, quan un pilot et diu que té por de córrer, no pots obligar-lo a fer-ho simplement perquè té un contracte firmat». I, finalment, Lin Jarvis, director del Monster Yamaha, va comentar que «allò del mur entre Rossi i Lorenzo ja és passat».

«No pots obligar a córrer un pilot simplement perquè tingui contracte. El Jorge ens va dir que tenia por de fer-se mal i per això vam resoldre el seu contracte»

Alberto Puig

Responsable de l’equip Repsol Honda

Però un passat que tothom té, a Sepang (Malàisia), molt present. Perquè són molts els que recorden que, per temor de Lorenzo, Rossi va fer construir un mur al mig del box de Yamaha. Perquè molts recorden que quan Lorenzo es queixava, el Doctor va dir que «és un nen» i el mallorquí li va replicar: «Hauria de fer-li vergonya que l’avanci un nen cada cap de setmana». Perquè tots comenten aquella frase de Lorenzo de «el Valentino dona voltes dos dies per a, després, posar la seva moto a punt per a la carrera amb les meves dades». I perquè tothom sap que Rossi se’n va anar a Ducati perquè no volia conviure amb Lorenzo.

Jorge Lorenzo, vestit, de nou, amb els colors de Yamaha, a Sepang (Malàisia). / ALEJANDRO CERESUELA

Ara, a Sepang, al box de l’equip Monster Yamaha, dissabte, ahir, Rossi va fer una pluja d’elogis sobre el seu enemic de tota la vida després de compartir amb ell una xerrada inimaginable fa només algunes setmanes, dies. «El Jorge està en una gran forma, està simpatiquíssim, tranquil, sembla que quan es deixa de competir es millora molt, espero estar així de content quan em retiri. A part de les bromes m’agrada parlar amb Lorenzo, que sempre fa comentaris interessants i això ja ho sabia i tenir-lo amb nosaltres és important».

«És un plaer tenir Lorenzo de ‘coach’, està simpatiquíssim i motivat, ¡tant de bo estigui jo així quan em retiri!»

Valentino Rossi

Pilot oficial de l’equip Monster Yamaha

I és que, en efecte, Lorenzo, que es va passejar divendres i dissabte pel pàdoc de Sepang i avui mateix està pujat a la moto provant coses per als quatre pilots de Yamaha (Rossi, Viñales, Quartararo i Morbidelli), va mantenir una llarga xerrada amb el Doctor al seu box, dissabte. «Hem treballat junts perquè m’ha dit un parell de coses, de trajectòries. Mentre giro se’m fa estrany veure’l vestit de carrer i jo amb la granota, però és genial. Està molt interessat, molt concentrat, és molt devot de les carreres».

Llegenda en actiu

Notícies relacionades

No cal dir que Rossi, que d’aquí a uns dies (16 de febrer) complirà 41 anys, va elogiar la tornada de Lorenzo a Yamaha «perquè ens ajudarà molt, segur» i el paper que Dani Pedrosa està jugant, també com a pilot de proves, a KTM. «Tots dos segueixen aquí perquè són uns apassionats de les motos, de les carreres i, sens dubte, tots dos podrien continuar corrent sense problemes, ja que són bastant més joves que jo». En efecte, Lorenzo té 32 anys i Pedrosa, 34.

Rossi té raó, Lorenzo és tan veterà que, fins i tot, ara es produirà un fet molt curiós i és que, el mateix dia que va anunciar que es retirava, a Xest (València), el mes de novembre passat, l’organització del Mundial el va nomenar ‘llegenda’, un guardó que, en teoria, se li entregarà el dijous del Gran Premi d’Espanya, que es disputarà a Jerez. Serà una de les poques ‘llegendes’ en actiu.