Márquez: «L'Àlex és el meu germà a casa i el campió de Moto2 al box»

El campioníssim de MotoGP debutarà divendres a Malàisia estant al 60 o 70% de les seves condicions físiques, tot i que espera estar al màxim per al primer GP

«Yamaha ha dissenyat un equip per al futur amb Viñales i Quartararo i no tinc cap dubte que, abans, va parlar amb Rossi», assenyala el campioníssim català

rozas52146870 indonesia  4 febrero 2020 marc m rquez foto  alejndro ceresu200205153437

rozas52146870 indonesia 4 febrero 2020 marc m rquez foto alejndro ceresu200205153437 / Alejandro Ceresuela

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

«Mentiria si digués que no va ser una cosa especial, molt especial». Marc Márquez Alentà, vuit vegades campió del món de motociclisme, dominador absolut de sis dels últims campionats del món de MotoGP i, de nou, el principal favorit, malgrat no haver-se recuperat encara de l’operació a l’espatlla dreta, per revalidar el títol quan el Mundial arrenqui, la primera setmana del març vinent, al traçat de Losail (Doha, Qatar), ha reconegut, tot just arribar a Kuala Lumpur (Malàisia), on divendres participarà en els primers entrenaments oficials de la nova temporada amb la resta de ‘magnífics’ que la presentació de l’equip Repsol Honda, posseïdor de la Triple Corona (títol de pilots, constructors i escuderia), en companyia del seu germà Àlexbicampió del món de Moto3 i Moto2, va ser una cosa, en efecte, molt especial, molt.

Marc, que confessa que està, de moment, només «al 60 o 70%» de la seva capacitat física, «ja que aquesta segona operació semblava més senzilla que la del 2018 a l’espatlla esquerra però ha sigut idèntica pel que fa a la rehabilitació», espera amb ànsia el moment de pujar a l’Honda RC213V i provar noves sensacions. Tot i que assegura: «Soc perfectament conscient que no podré fer gaires voltes seguides, i el que sí que espero és contribuir a oferir bona informació a l’equip per a la seva millora i evolució».

Marc i Àlex Márquez, en la presentació, ahir, a Indonèsia, de l’equip Repsol Honda. / ALEJANDRO CERESUELA

El líder de l’equip Repsol Honda va explicar que ha coincidit poc amb el seu germà durant l’hivern, ja que cadascun d’ells tenia preparacions diferents, donades les condicions de Marc. «Ha sigut, insisteixo, molt especial i bonic presentar-nos junts a Indonèsia, un país tremendament apassionat per les motos i les carreres. L’Àlex és el meu germà a casa i el meu company de box; bé, el campió del món de Moto2 quan estem als circuits. No penso fixar-me en ell. Jo continuaré concentrat en la meva feina, ja que, en principi, ja serà prou complicada ateses les meves condicions físiques».

Repetir el gran 2019

Mentre Àlex assegura que «l’important és ser més competitiu en cada carrera i treballar de valent per poder aspirar a ser el millor principiant de la categoria», Marc espera arribar en bones condicions «no sé si al cent per cent, però gairebé» al debut a Doha. «L’objectiu, i això ho sap tothom perquè tothom aspira al mateix, és repetir títols, tant el de pilots com el de constructors, que tant valora Honda, com el d’escuderies, vital per al nostre patrocinador principal, Repsol. Però, per a això, sens dubte, hem de repetir, com a mínim, la temporada gairebé perfecta de l’any passat en què vaig ser ràpid i em vaig sentir bé en tots els traçats i en totes les condicions de carrera, cosa que no és gens, gens, fàcil de repetir, però en això treballem des de ja fa setmanes tant jo i Honda com el meu equip».

«És normal que després del que va patir amb l’Honda, Jorge Lorenzo vagi ràpid amb la Yamaha, que és una moto molt més fàcil de pilotar»

Marc Márquez

Pilot de l’equip Repsol Honda i vuit vegades campió del món

Notícies relacionades

Quan en la presentació d’Indonèsia li van preguntar quina opinió li mereix la gran moguda protagonitzada per Yamaha, que ha renovat ja dos anys més (2021 i 2022) Maverick Viñales i ha decidit que el francès Fabio Quartararo ocupi la plaça de Valentino Rossi el 2021, Márquez no es va sorprendre gaire. «És evident que Yamaha no ha fet tot això sense haver parlat, prèviament, amb Valentino [Rossi], ja que Yamaha sempre ha tingut una gran sensibilitat per Rossi i, sens dubte, volia conèixer la seva opinió, ja que sempre han sigut molt respectuosos amb ell». Márquez va qualificar la maniobra de Yamaha com «un projecte de futur».

Les decisions de Yamaha

Respecte al tema de Viñales i, fins i tot, el debut de Jorge Lorenzo, el seu excompany a Honda Repsol, als comandaments de la Yamaha M1 en l’últim test de Sepang (Malàisia), l’octocampió té les idees molt clares. «Quan un pilot renova tan aviat és que no té cap dubte que la seva moto és i serà competitiva, si no fos així s’esperaria a saber com funciona. I pel que fa a Lorenzo, és normal que, tant com va patir al pilotar l’Honda, ara se senti alliberat i, sens dubte, anirà molt ràpid amb la Yamaha que sempre s’ha dit que era una moto més còmoda, més fàcil o més feta al seu estil de pilotatge».

Temes:

Marc Márquez