UNA GESTA QUE SÍ QUE TÉ PRECEDENT

Els germans Márquez tornen a dominar el Mundial com el 2014

Abans d'anar-se'n de vacances, el Marc suma la cinquena victòria a MotoGP i augmenta l'avantatge sobre Dovizioso fins als 58 punts, més de dues victòries

L'Àlex, que totalitza quatre triomfs aquesta temporada, recupera el comandament al campionat de Moto2 i demostra ser el pilot més en forma del moment

rozas48986742 sachsenring  alemania  8 julio 2019 marc y  lex m rquez  en 190708014326

rozas48986742 sachsenring alemania 8 julio 2019 marc y lex m rquez en 190708014326 / Alejandro Ceresuela

5
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Marc Àlex Márquez Alentà, que molt hi ha tingut a veure la mama Roser, han tornat a apropiar-se del Mundial de MotoGP i Moto2, com ja ho van fer, fins al final, fins que tots dos es van coronar reis de Moto3 i de la categoria reina, el 2014. Aquesta vegada ha sigut després d’aconseguir, a Alemanya, el cinquè doblet de la història com a germans: Barcelona-2014Assen-2014Le Mans-2019Barcelona-2019 i Sachsenring-2019. El Marc continua liderant el Mundial de MotoGP i l’Àlex ha recuperat el comandament a Moto2. I, sí, tots dos esperen repetir títols junts. “No cal dir que és el somni de tots dos, és clar, per descomptat”, va assenyalar el Marc, abans d’anar-se’n de vacances amb l’Àlex, una setmana a la platja.

Expliquen que el viatge fins a Alemanya dels germans Márquez Alentà, fins a retrobar-se amb el Julià, el seu pare, al circuit, va ser molt similar al de l’any passat. L’Àlex, aquesta vegada, venia d’un desastre a Holanda, ja que l’italià Lorenzo Baldassarri li va arruïnar un podi segur a la ‘catedral’ del motociclisme. I el Marc venia d’un podi i, sobretot, feliç per consolidar-se al capdavant de MotoGP amb més avantatge encara sobre l’italià Andrea Dovizioso. Quan es van citar, dijous passat, al seu immens ‘motorhome’, l’Àlex li va dir al Marc que no estava gaire animat.

"Algú, no sé qui, ens ha recompensat a Sachsenring del zero que vam patir a Assen"

Àlex Márquez

Nou líder del Mundial de Moto2

“Aquest és un gran premi per salvar els mobles, aquí mai m’ha anat bé”, va comentar el petit. “Deixa de pensar això i pensa que aquest any tu no ets el mateix de l’any passat. Tu aquest any estàs controlant la categoria i molt en forma, així que comença a pensar en positiu perquè pots guanyar”, va afegir el Marc, que es va passar tot el cap de setmana donant instruccions al seu germà de com superar, o millorar, el seu pas pel segon sector de Sachsenring “que és el més tècnic i el que t’ajuda a aconseguir el millor temps”. Aquesta vegada, el Marc va obligar l’Àlex a asseure’s diverses vegades davant seu, davant del vídeo, i repassar una i mil vegades aquesta part del circuit, que sol entravessar-se-li a tothom.

Marc Márquez va a la zona mixta de Moto2 de Sachsenring a felicitar el seu germà Àlex. / ALEJANDRO CERESUELA

Dit i fet. Després d’un divendres dolent, el ‘germaníssim’ va aconseguir la ‘pole’ dissabte i, l’endemà, va tornar a arrasar en carrera. “Jo crec, la veritat, que algú, no sé qui, ens ha recompensat pel zero d’Assen, ja que veia que hi havia pilots més veloços que jo aquí. Però bé, a Le Mans tampoc érem els més veloços i vam guanyar”, comenta eufòric l’Àlex, que reconeix que la quarta victòria de la temporada (Le Mans, Mugello, Montmeló i Sachsenring) se li ha posat bé “però anar-te’n de vacances sent líder és millor”. “Altres anys, sempre era jo qui se n’anava content de vacances. Aquest any hem pujat a l’avió tots dos feliços, amb el millor dels nostres somriures”, afegeix el Marc.

Bon ambient per entrenar

Fent referència a altres anys, en què l’Àlex no estava tan fort com aquest, el Marc comenta que “malgrat que no li sortien gaire bé les coses, l’Àlex sempre ha sigut molt positiu i, com jo, és dels que gira full ràpidament si alguna cosa no funciona. La veritat és que l’ambient entre nosaltres, l’atmosfera que ens ajuda a entrenar-nos dur i junts cada dia, lluitar per ser millors, sempre ha sigut boníssima i mai ha depès dels resultats. Tot i que pot ser que aquest any ens aixequem cada dia amb un somriure més ampli, però no amb més ganes, no”.

"Els resultats avalen l’Àlex. És el pilot més veloç, el que està més en forma i el que millor traça, amb un clar estil de MotoGP"

Marc Márquez

Líder del Mundial de MotoGP

L’Àlex, és clar, comparteix la tesi del Marc a l’hora de plantejar-se cada gran premi. Primer, oblidar el que ha passat, fins i tot si has guanyat, en el GP anterior i també el que va passar, l’any anterior, al circuit que visites. “Sempre comences de zero”, indica l’Àlex. “Has de preparar la millor moto, perseguir sempre el ‘top 5’ si és que aspiren al títol i el dia que pots guanyar, guanyar; i el dia que no pots guanyar, podi. Només s’ha d’arriscar quan ho sentis”.

El Marc elogia l’Àlex

Notícies relacionades

No cal dir que l’Àlex, com la resta dels 2.000 habitants del pàdoc del Mundial, veu el seu germà tremendament fort i molt preparat per repetir títol a MotoGP. “El Marc no dona res per fet, mai, però sap que la diferència amb què surt d’Alemanya, aquests 58 punts (més de dues victòries, 50 punts) sobre ‘Dovi’, comença a ser un avantatge important”. “L’Àlex ha tornat a ser líder del Mundial i això és vital, no només per a la teva moral sinó per enviar un clar missatge als teus rivals que vas a buscar el títol”, comenta el Marc sobre la situació de l’Àlex a Moto2.

“Jo, sens dubte, i no és perquè sigui el meu germà, ja que en anys anteriors no ho hauria dit, el veig com el més ferm candidat al títol de Moto2 perquè els resultats l’avalen, és el més ràpid de la categoria i el més consistent. Queda molt, ¡és clar que sí!, però és qui millor traça els revolts, el que té més estil MotoGP a Moto2. L’any passat, Fabio Quartararo, que ara ho està fent tan bé a MotoGP, era el que tenia més ben traçat a Moto2, malgrat guanyar només un GP. Jo crec que si l’Àlex continua així, aquests resultats faran que molts equips de MotoGP es fixin en ell”.