Àlex Márquez recupera el liderat de Moto2 amb una altra exhibició

Després d'un divendres estrany, el 'germaníssim' va aconseguir la 'pole' i avui ha demostrat que és el candidat més ferm al títol mundial

Márquez va liderar el grup del davant a meitat de carrera, va forçar obrint distància i ningú va poder seguir-lo fins a la bandera de quadros

rozas48972423 hohenstein ernstthal  germany   07 07 2019   spanish moto2 r190707132017

rozas48972423 hohenstein ernstthal germany 07 07 2019 spanish moto2 r190707132017 / FILIP SINGER

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Llàstima de la impetuositat de l’italià Lorenzo Baldassarri (Kalex), que el va fer caure a l’últim Gran Premi d’Holanda, en què Àlex Márquez (Kalex) també estava a punt de guanyar i aconseguir la seva quarta victòria consecutiva del Mundial de Moto2, ja que el  'germaníssim' podria ser, ara, el gran favorit, en realitat ho és, per endur-se el títol mundial de la categoria intermèdia, després de guanyar el de Moto3 el 2014.

Márquez, que va arribar a Sachsenring (Alemanya) sense estar gaire segur de les seves forces i sense agradar-li el traçat com li encanta al Marc, i va fer divendres una sessió de tempteig, dissabte va aconseguir la 'pole position’ i avui, amb una altra exhibició de precisió, cap i poder, ha guanyat la carrera quan, a meitat de gran premi, es va posar al capdavant del grupet que comandaven Brad Binder (KTM)Iker Lecuona (KTM), que, al final, va caure quan havia de ser quart, i Marcel Schrotter (Kalex).

Manant a la carrera 

Márquez, que havia començat la temporada temptejant la categoria o, encara millor, els seus rivals més directes, va aconseguir la primera victòria a Le Mans (França), després de més d’un any que cap pilot espanyol aconseguís la victòria a Moto2. I a partir d’aquí, Márquez va ser un altre pilot, més segur, més cerebral, més fort, amb més potència, més determinant, guanyant a Mugello (Itàlia), triomfant a Montmeló (Barcelona) i, just quan havia d’aconseguir la quarta victòria consecutiva a Holanda, Baldassarri el va fer caure a Assen, la ‘catedral’ del motociclisme mundial.

Márquez va començar la prova en segona posició, però sempre amb lideratge. Es va barallar amb Binder, també amb un extraordinari Lecuona, però, a falta de 15 voltes, el 'germaníssim' va decidir escapar-se i, sí, va anar a més, a més, a més, va obrir mig segon d’avantatge i va marxar tot sol fins a creuar la meta a una roda i amb tot el seu equip, des del seu pare Julià fins al seu mànager, Emili Alzamora, penjats del mur de l’equip Estrella Galícia 0,0 Marc VDS, ja que tots celebraven en gran que l’Àlex tornava a ser el líder sòlid del Mundial de Moto2.

Líder en solitari

Notícies relacionades

"No pensava que pogués guanyar, no, hem tingut molts problemes, no havíem fet tantes voltes amb el mateix pneumàtic, però com que he començat bé i fort, he notat que ho podia aconseguir. Tot és centrar-te, buscar el teu ritme, perquè la prova era molt llarga, i, al final, sí, he pogut fer el que volia i dedicar aquesta victòria al meu equip que, en un cap de setmana difícil per a mi, pel traçat, i per a la moto perquè hem tingut problemes de tot tipus, ha sabut donar-me una moto guanyadora a la graella", va assenyalar el vencedor, que, amb 23 anys, ja suma 11 victòries (7 en Moto2 i 4 en Moto3).

Mundial de Moto2: 1. Àlex Márquez (Espanya), 136 punts; 2. Thomas Luthi (Suïssa), 128; 3. Augusto Fernández (Espanya), 102; Lorenzo Baldassarri (Itàlia), 97 i 5. Juan Navarro (Espanya), 97.