zentauroepp48871852 spain s rider maverick vinales of the monster energy yamaha 190630150851 / Peter Dejong

Guanya Viñales i Márquez surt més líder d'Holanda

El pilot de Yamaha, gran dominador del cap de setmana d'Assen, ha dominat la carrera de principi, en què Quartararo va tornar a ser un espectacle

L'heptacampió de Cervera ha preferit conservar la segona plaça i obrir encara més buit en el Mundial: ja té 44 punts més que Dovizioso

2
EMILIO PÉREZ DE ROZAS

Doncs sí, sempre s’ha d’escoltar els que més saben, els pilots, per saber, intuir o esbrinar què passarà en un gran premi. L’heptacampió del món Marc Márquez (Honda), dominador de la màxima categoria des del seu debut el 2013, va dir ahir que “si Yamaha no guanyava aquí, a Assen, no sé quan ni on tornarà a guanyar”. I en efecte, el català Maverick Viñales, precisament l’últim pilot que va coronarYamaha a dalt de tot del podi (Austràlia-2018), li ha proporcionat la primera victòria de l’any, convertint-se en el líder de la marca dels diapasons, ja que el campioníssimValentino Rossi se’n va anar a terra a les primeres voltes.

Márquez va lluitar amb Maverick

Márquez, que va lluitar per evitar la victòria de ‘MVK’, que lluu al cul el lema ‘Topgun’, recordant el Maverick representat per Tom Cruise, es va conformar, al final, amb els 20 punts del segon lloc (setè podi en vuit carreres, sempre primer o segon) i s’allunya ja 44 punts del seu més immediat perseguidor, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati), que avui només pot ser quart. 44 punts són gairebé dues victòries d’avantatge (50 punts) i ara marxem a Sachsenring (Alemanya), l’anomenat ‘jardí’ de Márquez, ja que sempre guanya en aquest traçat.

La carrera, que va ser liderada per Àlex Rins (Suzuki) fins que va perdre, de forma absurda, el control de la seva moto, va estar protagonitzada per Viñales, seguit d’un impressionant ‘rookie’, Fabio Quartararo (Yamaha), a qui l’avantbraç dret, recentment operat de la ja popular síndrome compartimental, no li va permetre lluitar amb els dos grans favorits fins al final.

Assen, un dels meus traçats favorits

“Assen és un dels llocs meravellosos per guanyar, un dels meus traçats favorits i, sobretot, un lloc ideal per tornar a col·locar Yamaha dalt del podi”, assenyala Viñales. “Sabia que podia guanyar, sabia que era ràpid, sí, però calia fer-ho a la pista contra grans campions i màquines. Però gràcies a Déu i al recolzament d’aquesta meravellosa afició, que l’he notat sempre al meu darrere empenyent, he pogut tornar a guanyar ¡que ja ens tocava, la veritat!”, va concloure ‘MVK’.

“Ja ho vaig dir, havia vist Maverick i Quartararo molt, molt, molt veloços divendres i dissabte i jo he decidit muntar el pneumàtic tou darrere per lluitar-los el podi, ja que amb el dur hagués sigut impossible”, explica Márquez, “contentíssim” d’haver obert encara més buit respecte a ‘Dovi’. “Ja hi ha 44 punts de diferència i, per tant, aquest segon lloc fa gust de victòria. Aquest cap de setmana no l’era, no, l’ideal per a mi i la meva Honda”.

Quartararo, adolorit però feliç

“Només puc dir que soc el paio més feliç del món i, sí, també el noi més adolorit de la graella, ja que m’ha fet molt, molt de mal”, va assenyalar Quartararo, feliç, molt feliç, ja que continua aconseguint, el seu any de debut en MotoGP, un nou podi. “Arribarà la victòria, ja ho veureu. Ja he sigut líder en una carrera, un dels somnis de la meva vida enmig d’aquests ‘cracs’, de qui no paro d’aprendre.”

Mundial de MotoGP: 1. Marc Márquez (Espanya), 160 punts; 2. Andrea Dovizioso (Itàlia), 116; 3. Danilo Petrucci (Itàlia), 108; 4. Àlex Rins (Espanya), 101 i 5. Valentino Rossi (Itàlia), 72.

Així us ho hem explicat en directe.

La pròxima cita del Mundial de MotoGP serà el 7 de juliol que ve, amb motiu del GP d’Alemanya, al circuit de Sachsenring. Fins aleshores. Salutacions