EL GRAN PREMI D'ESPANYA DE JEREZ

Àlex Márquez salva la vida després de volar per sobre de Gardner

El fill del campió australià va perdre el control de la seva moto tot just després de la sortida de Moto2 i va provocar una caiguda múltiple

rozas48021511 jerez  5 mayo 2019 remy gardner  ca da en jerez foto  alejan190505124441

rozas48021511 jerez 5 mayo 2019 remy gardner ca da en jerez foto alejan190505124441

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El Gran Premi d’Espanya de motociclisme ha arrencat aquest matí en un  circuit de Jerez ple de gom a gom i amb un munt de sorpreses, des de l’avaria patida a l’Honda (de nou) del campioníssim Marc Márquez a l’assaig del matí, conegut com a ‘warm-up’, que, després, va liderar amb la seva segona moto fins al triomf de l’italià Niccolò Antonelli (Honda), que atorgava a Paolo Simoncelli, pare del desaparegut Marco, el primer triomf de la seva vida després que creés la seva pròpia escuderia en record del seu fill.

Però el més impactant i perillós va ser l’accident que, sense voler i a causa de la seva enorme fogositat, va provocar, després del primer revolt dret de Jerez, a pocs metres i a segons de la sortida de la carrera de Moto2, l’australià Remy Gardner (Kalex), que va perdre el control de la seva moto, va sortir volant i va fer que Àlex Márquez, el germà petit del pentacampió de MotoGP, no pogués evitar-lo i que saltés sobre la seva moto, que caigués a l’asfalt i que es deslliurés, miraculosament, que diversos pilots que el seguien l’atropellessin.

Moment en què Remy Gardner (87) perd el control de la seva moto després del primer revolt de la carrera de Moto2, aquest matí a Jerez, i Àlex Márquez (73), enganxat a ell, no pot evitar saltar pels aires. / ALEJANDRO CERESUELA

Notícies relacionades

Márquez, que havia fet uns entrenaments extraordinaris divendres i dissabte, arrencava des de la segona posició de la primera fila de Moto2, mentre que Gardner, fill del mític pilot australià Wayne Gardner, campió del món de 500cc (Honda, 1987), ocupava el primer lloc de la segona. Al costat d’Àlex van rodar per terra sense poder evitar ni Gardner ni Márquez ni les seves motos, Dimas Ekky Pratama i Tetsuta Nagashima.

L’equip Estrella Galicia 0,0 Marc VDS va fer una feina brutal al box mentre es va aturar durant alguns minuts la cursa i va poder reparar-li la moto a Márquez, que, molt a ultimíssima hora, es va incorporar a la sortida des de la pista de box, cosa que li va fer impossible lluitar pels primers llocs de la carrera. Evidentment, el més important ja ho havia aconseguit, que va ser salvar la vida ja que, després de l’espectacular caiguda i de ser-li impossible evitar, ja que hi anava enganxat, el cos i la moto de Gardner, va poder sentir-se viu.