GP D'ANGLATERRA DE MOTOGP

Lorenzo lidera un espectacular doblet de Ducati a Silverstone

Els dos pilots de la firma italiana s'imposen en un traçat complicadíssim amb zones seques i zones molles

Márquez (5è) aconsegueix posar-se en segona línia mentre Viñales (11è) i Rossi (12è) sortiran des de la quarta

rozas44767387 ducati team motogp s spanish rider jorge lorenzo prepares to180825170638

rozas44767387 ducati team motogp s spanish rider jorge lorenzo prepares to180825170638 / OLI SCARFF

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Espectacular sessió classificatòria en el Gran Premi d’Anglaterra de MotoGP en un raríssim, dificilíssim i complica traçat de Silverstone, on abans de començar l’assaig definitiu, el que decidia l’ordre de la graella de demà, es va produir un greu accident en el qual, per pura mala sort, va quedar seriosament lesionat (encara no hi ha comunicat mèdic) el pilot català Tito Rabat, que, pel que sembla, podria tenir una triple fractura de tíbia, femur i peroné a la cama dreta, ja que la Honda de Franco Morbidelli va acabar estavellant-se sobre el seu cos en una caiguda múltiple.

La sessió, liderada al final pels dos pilots oficials de Ducati, Jorge Lorenzo (2.10.155 minuts), que va aconseguir la seva segona ‘pole’ amb la moto vermella (la primera va ser a Barcelona), i Andrea Dovizioso (a 0.159 segons), va ser molt rara perquè gairebé tota es disputar en una pista on, a més dels sots, va caldre competir amb una tercera part del traçat en condicions d’aigua, cosa que va impedir als pilots, malgrat que alguns ho van intentar, fer-ho amb pneumàtics de sec.

Gran volta de Lorenzo

Notícies relacionades

En aquestes condicions, Lorenzo va ser velocíssim i ‘Dovi’, també, igual com el francès Johann Zarco (Yamaha, tercer, a 0.284 segons), mentre que el tetracampió mundial i lider del campionat, Marc Márquez (Honda, cinquè, a 0.928 segons) es va haver de conformar amb la segona línia que “atès com ha anat el cap de setmana, on vam patir el primer dia, ens vam recuperar el segon i, al final, hem salvat els papers, estic bastant content”. Això sí, en una recta tan petita com la de Silverstone, la sortida serà vital. “Tot dependrà, sens dubte, si es confirma que plourà a bots i barrals, com diu l’home del temps d’aquí”, va fer broma Márquez, que veurà com el seu màxim rival, Valentino Rossi (Yamaha, 12è, a 3.349 segons), arrencarà l’últim de la quarta fila. Tot un consol.

“Soc feliç perquè cada vegada em trobo millor sobre la Ducati i avui he demostrat que només en condicions de pluja rares, de slics amb pista humida, puc tenir problemes. En sec, en aigua i en condicions mixtes, em defenso molt bé”, comenta Lorenzo, feliç. “Aquí és vital sortir des de la primera fila”, reconeix ‘Dovi’, i crec que l’equip ha sabut jugar molt bé les seves cartes. No era fàcil, no, després de l’aturada per l’accident de Tito, que espero que estigui bé, recuperar-se i sortir a córrer”.