GP D'ESPANYA DE MOTOGP

El britànic Crutchlow (Honda) sorprèn a tots a Jerez

Pedrosa (Honda), no recuperat del tot de la intervenció a la mà dreta, aconsegueix ficar-se en segona posició a la graella

Márquez (Honda), dominador dels assajos, ha hagut de conformar-se amb la segona fila per darrere de Lorenzo i davant de Rins

rozas43187784 graf9175  jerez de la frontera  05 05 2018   el piloto brita180505145556

rozas43187784 graf9175 jerez de la frontera 05 05 2018 el piloto brita180505145556 / Jose Manuel Vidal

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El britànic Cal Crutchlow (Honda), que va permetre l'accés al lideratge del Mundial de MotoGP de l'italià Andrea Dovizioso (Ducati) al caure a l'últim Gran Premi dels Estats Units, ha aconseguit aquest migdia quarta ‘pole position' a la màxima categoria al Gran Premi d'Espanya, que se celebra al Circuit de Jerez-Ángel Nieto. Crutchlow, pilot privat però oficial d'Honda, ha aconseguit, a més, un nou rècord del traçat andalús (1.37.652), millorant el crono de Jorge Lorenzo (Yamaha) del 2015 (1.37.953).

Juntament amb Crutchlow seran, a primera fila, Dani Peresa (Honda), un dels grans favorits a la victòria demà (14.00 hores, Movistar MotoGP TV), malgrat no estar del tot recuperat de l'operació a la mà dreta que li va realitzar el doctor Xavier Mir fa gairebé 15 dies, i el francès Johann Zarco, que ha tornat a ser la Yamaha més veloç, ja que tant el veterà italià Valentino Rossi (10è) com Maverick Viñales (11è) han tingut un mal resultat.

Segona fila totalment espanyola

El gran favorit per aconseguir la ‘pole' després d'haver dominat els entrenaments de divendres i dissabte (això sí, patint dues caigudes caigudes més, tres en el total del cap de setmana) era Marc Márquez (Honda), que sortirà al centre de la segona fila, sent el ‘pernil' d'un entrepà integrat a la seva esquerra per un recuperat Jorge Lorenzo (Ducati) i a la seva dreta per Àlex Rins (Suzuki).

Si pateix la Yamaha, la Ducati de l'actual subcampió del món,l'italià Andrea Dovizioso, tampoc no ho passa bé, ja que per més que ho ha intentat, ha acabat en vuitena posició i, per tant, demà arrencarà des del centre de la tercera fila: "Una posició que no m'agrada gens perquè aquí, a Jerez, si no surts des de les dues primeres files, prens un risc a la primera corba, tancadíssima, molt gran així com a les primeres tres voltes, quan se't poden escapar els candidats al podi".

"Jerez és un traçat on és molt important sortir des de les dues primeres files, així que, com que surto des de la quarta, ho tindré encara més complicat".

Andrea Dovizioso

Subcampió de MotoGP i pilot oficial de Ducati

Notícies relacionades

En aquest sentit, Crutchlow va reconèixer estar "molt content, molt, perquè Honda ens ha donat aquest any una moto molt, molt, bona i nosaltres li estem sabent treure tant partit com l'equip oficial", afegint-hi que "en efecte, aquí és molt bo sortir davant". Pedrosa també comparteix aquesta opinió i espera, amb una mica de calmants, "poder aguantar tota la carrera". Márquez es va mostrar desencisat per no haver aconseguit "almenys" un dels tres llocs de la primera fila "però tinc bon ritme i no em preocupa".

La igualtat al Mundial de MotoGP és increïble. No només els dos primers de la classificació general, ‘Dovi' i Márquez, estan separats per un punt després de tres grans premis, sinó que en quatre carreres hi ha hagut quatre pilots diferents que han aconseguit la ‘pole' i han liderat la graella de sortida: Johan Zarco (França, Yamaha, Qatar), Jack Miller (Austràlia, Ducati, Argentina), Marc Márquez (Espanya, Honda, EUA) i Cal Crutchlow (GB, Honda, Espanya).

Temes:

Honda