MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Canet i Martin, els candidats al títol de Moto3

Els dos joves pilots espanyols, protagonistes a Qatar, es tornaran a enfrontar a l'Argentina

Martin, guanyador a Doha, reconeix que Canet serà el seu rival més dur juntament amb l'italià Bastianini

rozas42763641 reportaje aron canet jorge martin foto  emilio p rez de roza180403235633

rozas42763641 reportaje aron canet jorge martin foto emilio p rez de roza180403235633

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

El Mundial de Moto3 tornarà a ser aquest any un dels campionats més disputats i igualats del campionat de velocitat. La primera carrera, a Qatar, es va decidir per centímetres, per 23 mil·lèsimes de segon, les que li va treure, sobre la línia de meta, Jorge Martin (Honda) a Aron Canet (Honda), pupil d'Emili Alzamora, el mànager de Marc Márquez. És evident que són dos dels favorits, si no els principals, però també s'haurà de comptar amb l'italià Enea Bastianini, que pilota l'Honda de l'últim campió, el mallorquí Joan Mir, i candidats com l'argentí Gabriel Rodrigo (KTM), que fa temps que persegueix el podi.

Favorits des de la pretemporada 

Mentre Canet intenta no col·locar-se l'etiqueta de campió sobre l'espatlla i prefereix assegurar “estar sempre al podi, més que posar-me a sobre la pressió de ser un dels favorits”, Martin, que va acabar la temporada passada guanyant el seu primer gran premi, no té cap problema de reconèixer que té equip, moto i aspiracions de campió. “Un podi a Qatar, en la primera cita, hauria sigut una decepció per a mi. Venia de fer una gran pretemporada i, per tant, havia de confirmar les meves aspiracions amb una victòria. Sí, sort que vaig guanyar perquè, si no, me n'hauria anat molt decebut de Doha”.

"Si no hagués guanyat a Qatar m'hauria emportat una gran decepció. El podi no era suficient per a la pretemporada que havia fet"

Jorge Martin

Pilot de l'equip de Fausto Gresini de Moto3

Notícies relacionades

Canet va reconèixer que l'última volta de Martin en el traçat de Losail, on Moto3 va córrer sota el sol, sense focus, va ser “espectacular, sobretot aquells metres que em va agafar al revolt 15, molt a prop ja de la recta de meta, que era on jo tenia planejat superar-lo per rebuf però, just quan vaig sortir del seu rebuf, de la seva cua, una ràfega molt forta de vent contrari em va frenar i em va impedir guanyar-lo sobre la mateixa línia de meta”.

Duel que es repetirà més vegades

Martin considera que, en efecte, la primera carrera de l'any va demostrar que tant Aron com ell són els clars candidats al títol. “És veritat que això és molt llarg i poden passar moltes coses, entre elles que altres pilots, com, per exemple, Enea (Bastianini), estiguin amb nosaltres lluitant per la victòria en cada gran premi, però Qatar ha confirmat els temps de pretemporada i crec que el pols que vam veure a Losail es repetirà molt al llarg del calendari”.