GERMANS A QATAR

Els Márquez, del 2014 al 2018

Marc i Àlex somien repetir la proesa de conquistar, a la vegada, els dos títols mundials

zentauroepp42556990 marquez zarco180317204233

zentauroepp42556990 marquez zarco180317204233

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas

Juliá Márquez, el pare, era ahir a la nit a la sala de premsa del circuit de Losail (Doha, Qatar). No s’ho volia perdre. No tots els dies un pare pot estar tan orgullós dels seus fills com per perdre’s la conferència de premsa dels seus fills, el Marc i l’Àlex, com a flamants protagonistes de la sessió definitiva del gran premi que obre una temporada, un any, 2018, que podria ser, per què no, idèntic al llegendari 2014, quan el petit es va coronar rei de Moto3 i el gran va aconseguir el seu segon títol de MotoGP.

    

El Marc hi era perquè havia entrat enganxadet al francès Johann Zarco (Yamaha, que va aconseguir la pole position de la categoria reina, i el germaníssim perquè va aconseguir el millor crono, per molt, molt, a Moto2 i avui liderarà la primera graella de l’any, d’aquest 2018 que recorda el 2014 a casa dels Márquez Alentà.

    

I és que l’ambient que envolta aquests nois no pot ser ni més familiar, ni més esportiu, ni més afectuós, ni més competitiu. Al Marc els seus, el seu equip, el que lidera l’extraordinari enginyer Santi Hernández («ja saben, la meva segona família, la meva família del pàdoc»), li va gastar ahir una broma molt divertida. Les motos van crear l’any passat un sistema per poder enviar petits missatges de molt poques paraules des del box fins al seu quadro de comandaments. Són gairebé missatges d’emergència o avís. Un twitter tècnic. I ahir, en l’últim assaig, l’equip del Marc li va gastar una broma al pilot que, alhora, va servir de prova. «Com que diuen que aquest circuit se m’entravessa perquè no té gaires revolts d’esquerra i a l’Àlex li va de meravella, li agrada i aquí és molt veloç, el Santi i els nois han decidit enviar-me, de sobte, el missatge et segueix el 73, que és, com tots sabeu, el número del meu germà».

    

«Són molt graciosos», va dir amb enorme ironia l’Àlex, que ahir a la nit se’n va anar al llit sent l’home més feliç del pàdoc qatarià «perquè no hi ha millor manera que començar l’any aconseguint la pole position en la primera carrera però, per descomptat, això no servirà de gran cosa, bé, de res, si demà (per avui) no puntuem o no pugem al podi. Jo, evidentment, no penso sortir a sac per la victòria. Això és molt llarg i no vull cometre els errors de l’any passat. Per ser campió s’ha de puntuar. Com diu el meu tècnic, s’ha de passar sempre, en tots els GP, sota la bandera de quadros».

    

L’Àlex sí que reconeix que té ritme per estar al davant. També diu que Baldassarri, Bagnaia i Oliveira, que seran, sens dubte, amb el germaníssim els candidats al títol aquest any, lluitaran per la victòria al circuit de Losail.

Notícies relacionades

    

«Aquest circuit és llarg, fa un vent molt fort, a cada volta t’emportes dos o tres ensurts i s’haurà de córrer amb molt de cap. Jo no soc el favorit, simplement vaig ràpid. Em sento molt més ben preparat que l’any passat, visc els caps de setmana de carrera molt més relaxat que llavors i crec que rendiré molt millor els diumenges. O això espero», deia Àlex Márquez a qui van preguntar si guanyar el títol de Moto2 (sumat al de Moto3) li servirà per ser el company del seu germà Marc, l’any que ve, a l’equip Repsol Honda de MotoGP.  «Fuig, fuig, jo vaig a la meva. No penso en aquestes coses, ¡ni parlar-ne!».