EL GP D'AUSTRÀLIA

Mir es proclama campió guanyant amb rotunditat a Austràlia

Mir ha dominat perfectament un GP complicadíssim, que ha començat amb la pista seca però que ha acabat interromput per la pluja

"No sé si la moto serà catalana o què, però s'ha empassat la bandera espanyola", ha fet broma el mallorquí després de la volta d'honor

rozas40638360 joan mir campe n phillip island  australia  22 octubre 2017 171022060224

rozas40638360 joan mir campe n phillip island australia 22 octubre 2017 171022060224

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Doncs sí, després del caos, l'ensurt, els nervis i el desastre de Motegi (Japó), on el diluvi li va impedir celebrar el seu primer títol mundial de motociclisme, el pilot mallorquí Joan Mir (Honda), de 20 anys, li ha pogut dedicar, per fi, al seu amic desaparegut Luis Salom el seu primer ceptre, gràcies a la pluja que ha interromput la carrera de Moto3 del Gran Premi d'Austràlia, quan ja s'havien complert els dos terços de la carrera (15 voltes de les 23 programades, amb la qual cosa ha conquistat el títol, no només a l'estar cinc llocs davant l'italià Romano Fenati (Honda), que era l'únic que podia, com ja va passar a Motegi, amargar-li la celebració, sinó que ha conquistat la seva novena victòria de la temporada, un rècord brutal, ja que l'últim campió, el sud-africà Brad Binder, n'havia sumat set. “Per favor, per favor, que surti a totes les portades del món, Mir li dedica aquest títol a Luis Salom. Ell no el va poder aconseguir, però aquest títol és seu”, ha dit així que ha baixat de la seva Honda.

Mir ha controlat, amb saviesa i tacte, un GP que ha començat sobre sec, però que ha sigut interromput per la pluja quan ell ja havia creuat la meta com a campió

La carrera, que ha començat amb la pista seca, ha sigut un autèntic embolic, com solen ser totes les de Moto3. Més d'una dotzena de pilots (Mir, Livio Loi, Jorge Martin, Gabriel Rodrigo, Enea Bastianini, Fenati, evidentment, Ayumu Sasaki, Jules Danilo, Fabio Giannantonio, Niccolò Antonelli, Juanfran Guevarra i Aron Canet) lluitaven, com sempre, per la victòria i el podi. Mir ha patit força, ja que no sempre ha pogut estar davant de Fenati, ni tan sols liderant el grup.

Mir sabia que la carrera es podia parar

Això sí, sabia que havia de passar primer per meta a partir de la volta 15 per si plovia (com ha passat a partir de la volta set, poc, txiri-miri, però ha plogut) i suspenien, com així ha passat tan bon punt ha creuat la meta en la volta decisiva, protegit, curiosament, pel pilot belga Livio Loi, company d'equip.

Notícies relacionades

Mir, que és el pilot espanyol número 19 que es corona campió del món i que conquista el títol número 47 per al motociclisme espanyol, sempre ha controlar la carrera i, sobretot, no ha perdut mai de vista Fenati. Mir, que ha sigut molt, molt, molt superior a tots els seus rivals al llarg d'aquesta temporada (“encara la puc arrodonir guanyant a Malàisia i València, ja sense pressió”), s'ha posat a plorar quan, al revolt 4 del traçat de Phillip Island, s'ha trobat el seu pare, en Joan, i el seu oncle i padrí, Guillermo, que li han entregat una immensa bandera espanyola, que se li ha acabat enredant a la roda del darrere en la volta d'honor.

Mundial de Moto3: 1. Joan MIR (Espanya, Honda), 296 punts, campió; 2. Romano FENATI (Itàlia, Honda), 226 punts; 3. Aron CANET (Espanya, Honda), 184 punts; 4. Jorge MARTIN (Espanya, Honda), 151 punts i 5. Fabio DI GIANNANTONIO (Itàlia, Honda), 146 punts.

Temes:

Joan Mir