EL GP DEL JAPÓ DE MOTOGP

Márquez: "La pressió és per a 'Dovi' i Viñales, que no poden fallar"

El líder de MotoGP arriba a Motegi, després de guanyar a Misano i Aragó, amb un coixí de punts (16 i 28) per poder córrer amb seny

rozas40509793 motegi  jap n  12 octubre 2017 el italiano andrea dovizioso 171012115529

rozas40509793 motegi jap n 12 octubre 2017 el italiano andrea dovizioso 171012115529

4
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Marc Márquez (Honda), l’actual tricampió del món de MotoGP, l’actual líder del Mundial, el noi que pot guanyar el seu quart títol gran en cinc anys, el noi que pot repetir, 19 anys després, la gesta protagonitzada per l’australià Mick Doohan de guanyar un Mundial tot i reunir tres zeros, és el centre de totes les mirades en l’inici del Gran Premi del Japó (Motegi, diumenge, a les 07.00 hores, Movistar MotoGP i Vodafone), amb què arrenca el triplet (Austràlia i Malàisia seguiran els pròxims diumenges) abans de tancar la temporada a Xest (València).

Un coixí de 16 punts

Tothom, fins i tot els seus principales rivals, l’italià Andrea Dovizioso (Ducati, a 16 punts del nen de Cervera) i el també català Maverick Viñales (Yamaha, a 28 punts), ja el consideren gran favorit al títol, sobretot per la fúria, la determinació i les ànsies de guanyar que va demostrar a Misano i Aragó, les dues últimes carreres disputades i guanyades pel 93, que, amb aquest coratge, es va fabricar el coixí del qual pensa disfrutar ara, en les carreres decisives. «És el gran favorit, està molt fort i, amb aquestes actuacions, s’ha guanyat el dret a ser el principal candidat al títol», va afirmar Jorge Lorenzo, l’altre tricampió espanyol.

Márquez es troba «molt còmode» quan l’assenyalen com a líder, com a favorit, com a tricampió: «Diguem que aquestes coses no sumen pressió. La pressió la tens perquè ens hi juguem el títol. Estem aquí per a això, per intentar-ho, per tractar de guanyar i perseguir el títol. Sens dubte –va continuar–, tindria més pressió i necessitat si fos un dels meus perseguidors. És evident que la pressió, ara, és per al Dovi i el Maverick, perquè jo tinc un coixinet, un comodí, aquests 16 punts són meus, no d’ells, i, per tant, ells hauran d’arriscar-se i, si s’equivoquen, quedarien despenjats». I va afegir de seguida: «Haver guanyat les dues últimes carreres, a Misano i Aragó, ser líder, ser favorit em dona tranquil·litat, però no em fa perdre intensitat».

Márquez sempre ha admès que el Mundial pot anar de cinc o sis punts: «S’han d’esgarrapar arriscant, com vaig fer a Misano i Aragó». Coincideix amb Dovi i Viñales que hi intervenen altres protagonistes i que tot segueix obert: «Encara pot passar de tot, sobretot perquè no hi som només nosaltres, sinó que també hem de comptar amb el 'Vale' (Rossi), el Jorge (Lorenzo) i el Dani (Pedrosa), capaços de guanyar qualsevol de les quatre carreres que falten o totes quatre».

«Hem d’anar carrera a carrera –van insistir a l’uníson Márquez i Dovizioso–, perquè és impossible fer plans més enllà del Japó, ja que cada divendres ens trobem amb la sorpresa que, a vegades, la moto va de meravella amb els pneumàtics que ens donen i, sovint, és un desastre». Per al 'mestre', com anomenen a Itàlia Dovizioso, «l’únic important és fer una bona feina divendres i dissabte, plantar-te a la carrera amb la millor moto possible i, després, gestionar les teves possibilitats». «No pots deixar perdre ni un punt, perquè potser, al final, a València, el trobes a faltar», va afegir Marc.

«És evident que a Aragó, tant Dovi com Viñales van sortir molt perjudicats, mentre que el Marc va sortir reforçadíssim i amb avantatge per poder gestionar-lo», insisteix Lorenzo, que va liderar bona part de la carrera de Motorland. «El que passa, i tots tres ho saben molt bé, és que aquest és un Mundial en què hi ha més d’un candidat, no només a la victòria, sinó al podi. Aquí, el que es despisti passa de poder guanyar a acabar sisè o setè i acomiadar-se del títol», afegeix el mallorquí, que creu que guanyarà abans que s’acabi l’any.

Por de la pluja

Notícies relacionades

Rossi, que va reconèixer que li fa molt més mal la cama quan camina que quan corre, també veu Márquez, malgrat ell, favorit: «Després de les vacances, tant el Marc com Honda han fet un pas de gegant». 'Vale' i Viñales tenen molta por de l’home del temps japonès, que  anuncia pluja per a tot el cap de setmana, si no ininterrompuda sí a estones. «Si plou estem més que perduts; l’aigua és horrible per a la nostra Yamaha i la seva falta total d’adherència».

'Vale' comparteix la idea expressada per Márquez i Dovi que els no candidats poden guanyar i aconseguir molts podis en aquest triplet. «El Jorge, que està creixent amb la Ducati, pot guanyar; el Dani, que sempre hi és, i jo mateix podem complicar-los la vida al Marc, l’Andrea i el Maverick», va assenyalar el 'Doctor', que, com Lorenzo, va reconèixer que «encara» no han rebut ordres dels seus equips, Ducati i Yamaha, per donar un cop de mà a Dovi i Viñales en aquestes carreres.