NOVA POLÈMICA AMB EL 'DOCTOR'

"Quan el Dani va aixecar la mà, vaig pensar que em demanava disculpes", ironitza Rossi

El pilot italià mostra la seva estranyesa per les crítiques de Pedrosa, que considera que no va jugar net amb ell

"Si el Dani no és feliç, que corri sol", comenta el nou vegades campió, que no reconeix cap equivocació

rozas40226075 movistar yamaha motogp s italian rider valentino rossi  c  s170926002932

rozas40226075 movistar yamaha motogp s italian rider valentino rossi c s170926002932 / JAVIER SORIANO

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

No hi ha dubte, el món, tot el Mundial, el pàdoc en la seva totalitat, va mostrar la seva admiració, el cap de setmana passat, per la gesta protagonitzada pel veterà campioníssim italià Valentino Rossi (Yamaha), que, als 38 anys, ha sigut capaç de tornar a competir al nivell més alt només 22 dies després de ser intervingut d'una doble fractura de tíbia i peroné drets. Això és clar i tots van qualificar la seva reaparició de “prodigiosa, admirable, miraculosa i exemplar”, sí, així com acabar cinquè després de ser segon durant més de la meitat de carrera i, més important encara, travessar la meta només sis segons més tard que un prodigiós i agressiu Marc Márquez, que, a Motorland (Alcanyís, Aragó), va aconseguir la seva cinquena victòria de la temporada i consolidar-se, ja en solitari, al capdavant del Mundial de MotoGP a falta de quatre grans premis.

No només Pedrosa va criticar l'estil agressiu de Rossi a Aragó, també Márquez es va queixar d'una maniobra dubtosa quan el va avançar

El punt d'admiració per Rossi no impedeix que tant Marc Márquez com, molt especialment, Dani Pedrosa, tots dos amb raó encara que Rossi ho negui i es burli del veterà pilot de Repsol Honda, mostressin la seva desaprovació pel comportament a la pista del ‘Doctor’. Márquez va dir que quan va intentar superar  Rossi “hem estat a punt de xocar perquè, de sobte, ha canviat la trajectòria i m'ha arraconat lleugerament, però potser aquesta era la seva traçada normal, tot i que no ho crec”.

Notícies relacionades

Pedrosa, que sí que va córrer perill, i molt, no només d'accident, de perdre la possibilitat de podi, sinó de prendre mal, va criticar amb duresa el nou vegades campió del món perquè, quan el va avançar, venint des del darrere i sent, tal com va demostrar la classificació al final, més ràpid que ‘Vale’, Rossi el va portar gairebé a l'herba quan les dues motos es van aparellar a 300 quilòmetres per hora i els seus manillars, segons va relatar gràficament el mateix Pedrosa, mostrant una petita separació amb l'índex i el polze drets, estaven separats només uns centímetres.

“Rossi em va tancar la porta en plena recta i l'avançament va ser una mica ajustat. És perillós fer això a 300 km/h. No va deixar espai i això no és correcte. Per sort no va passar res”, va comentar, en un primer moment, Pedrosa, que més tard es va estendre sobre l'incident. “Bé, ja ho heu vist. No sé si per la televisió es veu igual, però, a sobre de la moto ho vaig veure molt clar. M'ha semblat que l'avançament ha sigut innecessàriament just, justíssim. He intentat ser decidit i no tallar perquè acabava d'avançar Dovizioso i sabia que, si dubtava, em tornaria a passar. Però ell [Rossi] m'anava tirant cada vegada més cap a l'esquerra i, una vegada m'he posat a la seva altura, ha seguit empenyent-me i m'he sentit comprimit, amb les rodes en la línia i molt poc marge de maniobrabilitat. No crec que fes falta portar-me fins a la terra per defensar la seva posició, però jo tenia tan bona sortida del revolt que he pogut seguir amb la velocitat i passar-lo”.

Dani Pedrosa, després de superar Valentino Rossi i Andrea Dovizioso. / AFP / JOSÉ JORDAN