ADEU A UN MITE DE L'ESPORT ESPANYOL

Mor Ángel Nieto

El pilot no ha superat les ferides de l'accident de quad que va patir a Eivissa

Ángel Nieto va guanyar el seu primer títol el 1969, un mite en blanc i negre d’una Espanya que no guanyava res. / EL PERIÓDICO / ATLAS VÍDEO

1
Es llegeix en minuts

L'expilot Ángel Nieto ha mort aquesta tarda com a conseqüència de l'accident de trànsit que va patir el 26 de juliol, segons han informat fonts familiars.

Nieto, de 70 anys, estava ingressat a la Policlínica Nuestra Señora del Rosario després que el quad que conduïa rebés un xoc per darrere que el va fer sortir volant del vehicle i donar-se un cop al cap.

Empitjorament sobtat

En les últimes hores, l'expilot nascut a Zamora havia experimentat un "empitjorament sobtat, amb els primers signes d'afectació neurològica, malgrat que el TAC cranial urgent que se li ha fet no mostrava canvis respecte al de 48 hores abans", han indicat fonts mèdiques.

De matinada, agrega el centre hospitalari, a Ángel Nieto se li va fer una "craniectomia descompressiva urgent, a causa d'un augment brusc de la pressió intracranial". Aquesta intervenció ha durat una hora i mitja, aproximadament. En les hores següents, l'expilot "no està responent satisfactòriament" a la intervenció ni a la resta de mesures farmacològiques instaurades des d'aquesta matinada.

Edema cerebral

Pablete Nieto, expilot i fill d'Ángel, havia suspès la conferència de premsa que aquest dijous havia de donar al circuit de Brno per agrair les mostres de solidaritat amb el seu pare. Ni tan sols ha viatjat a la República Txeca.

Notícies relacionades

En l'últim comunicat mèdic publicat dimecres, l'estat de salut del pilot semblava millorar ja que es trobava en procés de despertar-se del coma induït al qual l'havien sotmès els metges i el seu estat no semblava donar signes de cap complicació, per la qual cosa l'evolució continuava dintre de la normalitat.

El pilot, campió de 12+1 mundials de motociclisme, com li agradava dir a ell, patia un edema cerebral massiu