El mallorquí Mir se'n va de vacances al cim del Mundial de Moto3

El pilot d'Honda clava una nova queixalada a la classificació del campionat al guanyar el seu cinquè gran premi a Sachsenring

39138089 60

39138089 60 / Jens Meyer (AP)

1
Emilio Pérez de Rozas

El jove pilot mallorquí Joan Mir (Honda), gran favorit per guanyar el Mundial de Moto3 des que va vèncer en l'arrencada del campionat, no volia sorpreses ni es volia equivocar, de nou, com li va passar a Assen (Honda), quan es va pensar que en tindria prou amb una gran última volta per vèncer i va fallar. Mir ha guanyat el Gran Premi d'Alemanya, que se celebra a Sachsenring, davant de desenes de milers d'aficionats, i ha superat, això sí, en l'equador de l'última volta, el veterà italià Romano Fenati (Honda), el seu únic rival de cara al ceptre mundial. És la cinquena victòria de Mir en nou carreres: Qatar, l'Argentina, França, Catalunya i Alemanya.

Mir, que se'n va de vacances al cim del Mundial, amb 37 punts d'avantatge sobre Fenati, ha reconegut a la rotllana d'Alemanya que, després de la pífia d'Holanda, no volia tornar a fallar. "No ha sigut una carrera fàcil, ja que tant Romano com Marcos (Ramírez) han fet una gran carrera", ha comentat el mallorquí.

Joan Mir

pilot de Honda

"Després del desastre i l'error comès a Holanda, no podia tornar a fallar, me n'havia d'anar de vacances guanyant. ¡Uf!, ho he aconseguit, soc molt feliç"

JOVES ITALIANS, EN ALÇA

La prova ha tingut cinc protagonistes: Mir; Fenati; l'andalús Ramírez, superb al conquistar el seu primer podi del Mundial després de 19 carreres; el joveníssim pilot italià de 16 anys Tony Arbolino, pupil del pare de Marco Simoncelli, i el protegit de Valentino Rossi, Nicolo Bulega, de 27 anys. Quan els tres favorits han tocat fort l'accelerador, Arbolino, tot coratge, els ha volgut seguir i ha caigut, mentre que Bulega s'ha conformat, hàbilment, amb la quarta plaça.

A l'inici de l'última volta, Fenati ha agafat el comandament del grupet, però Mir, en una llarga frenada, d'un revolt profund de dretes, en baixada, ha superat l'italià, que ja no ha tingut temps de passar-lo en la línia de meta, gairebé en pujada. Ramírez, que dues voltes abans havia agafat el comandament del grup, ha acabat tercer, enganxadet als dos grans favorits en la lluita pel títol.

Mundial de Moto3: 1. Joan Mir (Espanya, Honda), 165 punts; 2. Romano Fenati (Itàlia, Honda), 128 punts; 3. Aron Canet (Espanya, Honda), 110 punts; 4. Jorge Martín (Espanya, Honda), 89 punts i 5. Fabi Di Giannantonio (Itàlia, Honda), 85 punts.