EL GRAN PREMI DE FRANÇA

Mir arrasa a Le Mans i reforça el seu liderat en Moto3

El pilot mallorquí, que sortia des de la tercera línia, ha remuntat en les primeres voltes i ha aprofitat les caigudes de Martin i Fenati

joan-mir

joan-mir / David Vincent (AP)

1
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

"Tenia molta fe en les meves forces, és cert, però la veritat és que les caigudes de Martin i Fenati m'han ajudat molt, ja que la lluita per la victòria hauria sigut molt dura, especialment amb Romano, que és un gat vell". El mallorquí Joan Mir (Honda), guanyador a Qatar i l'Argentina, a més de ser tercer a Jerez, ha guanyat avui el Gran Premi de França, que se celebra al popular circuit de Le Mans, després de fer una remuntada impressionant. Mir ha travessat la meta amb més de quatre segons sobre el també espanyol Aron Canet (Honda) i l'italià Fabio Di Giannantonio (Honda). Mir s'escapa a la general del Mundial de Fenati fins als 34 punts (99 contra 65) quan només s'han disputat cinc carreres.

CAIGUDES VITALS DE MARTIN I FENATI

Mir, que va fer uns entrenaments pèssims, i només va aconseguir el vuitè temps en la sessió d'ahir, ha arrencat des de la tercera plaça. I ho ha fet amb decisió, tant que, ja a les dues primeres voltes, estava comandant el grup de perseguidors dels dos protagonistes, que eren el veterà pilot italià Romano Fenati (Honda) i Jorge Martin (Honda), que havia aconseguit una brillant 'pole position'.

Quan Mir s'acostava a la parella de líders, ha vist com queia davant seu primer Martin, a la volta cinquena, i, immeditament, incomprensiblement, Fenati, a qui ja estava a punt d'atrapar el pilot mallorquí.

CLASSIFICACIÓ MUNDIAL

Notícies relacionades

A partir d'aquell instant, Mir, que ha hagut de visitar la clínica del circuit per un fort cop en la caiguda multitudinària que ha relegat la primera sortida i ha ajornat momentàniament la carrera, ha dominat les nou voltes que quedaven amb enorme autoritat, sempre marcant un ritme suficient. 

Mundial de Moto3: 1. Joan Mir (Espanya, Honda), 99 punts; 2. Romano Fenati (Itàlia, Honda), 65 punts; 3. Aron Canet (Espanya, Honda), 63 punts; 4. Jorge Martin (Espanya, Honda), 59 punts, i 5. John McPhee (GB, Honda), 53 punts.

Temes:

Joan Mir Moto3