GRAN PREMI D'ESPANYA

Canet aconsegueix la primera victòria de la seva vida a Jerez

El deixeble d'Alzamora triomfa i s'imposa a Fenati i Mir, en una carrera impressionant

rozas38314331 gra190 jerez de la frontera  c diz  6 5 2017  el piloto espa170507120114

rozas38314331 gra190 jerez de la frontera c diz 6 5 2017 el piloto espa170507120114 / Jose Manuel Vidal

2
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

L'espanyol Aaron Canet (Honda) ha aconseguit la primera victòria de la seva vida en el Mundial de motociclisme a l'adjudicar-se el Gran Premi d'Espanya de Moto3, que s'està disputant a Jerez. Canet, que sempre ha estat en el grup del capdavant i que avui complia el seu GP número 22, s'ha convertit en el vencedor espanyol número 41 del Mundial i recupera la victòria en la categoria petita, que no aconseguia la victòria en Moto3 des del 2013 quan va guanyar Maverick Viñales. Canet ha pujat al podi en companyia de Romano Fenati i Joan Mir, que conserva el liderat del Mundial.

"Ha sigut el dia més feliç de la meva vida: primer 'pole' a casa i primera victòria de la meva vida, no puc demanar més. Ho tenia planejat, sí, sabia que frenant a l'últim revolt no em guanyava ningú. He superat Marcos (Ramírez) un parell de vegades durant la carrera en aquest punt, però no volia ensenyar-li la meva estratègia a Mir i Fenati, així que m'he reservat per a l'última volta, l'última frenada i encara que, després, quan hem iniciat la recta he pensat 'ett passaran, et passaran', he serrat les dents, he recargolat el puny del meu gas, m'he amagat darrere la cúpula i he pensat 'vinga, vinga, que guanyes'. I he guanyat ¡fabulós, sí!", ha explicat Canet així que ha baixat del podi.

Aaron Canet

PILOT D'HONDA

"Sabia que en l'última frenada de Jerez els podia passar per dins i ho he aconseguit. És clar que, a l'iniciar la recta, he pensat 'et passen, et passen', però no, he aguantat bé i he guanyat"

UNA DOTZENA DE CANDIDATS

La carrera, que molts creuen que s'hauria de considerar, sí, la de la categoria reina, perquè la lluita sempre és desesperada entre una dotzena de pilots, ha tingut com a protagonistes inicials i gairebé perennes, Marcos Ramírez (KTM), Darryn Binder (KTM), que per la seva fogositat ha acabat caient tot i que ha tornat a la pista, Romano Fenati (Honda), Joan Mir (Honda), Aaron Canet (Honda), Gabriel Rodrigo (KTM), Fabio Di Giannantonio (Honda), Nicolo Bulega (KTM), Jorge Martin (Honda), que era qui sortia de la 'pole', Enea Bastianini (Honda), Andrea Migno (KTM) i Juanfran Guevara (KTM).

Arribada l'hora dels campions, Ramírez, heroi de l'afició local, ha sigut superat pels tres candidats al títol de Moto3: Canet, Fenati i Mir. Els tres favorits han protagonitzat les tres últimes voltes a nivell espectacular i han aconseguit el triplet d'Honda. Tot semblava indicar que la carrera seria per a l'italià Fenati, que ha començat l'última volta com a líder, però tant Mir, a meitat de tornada, com Canet li tenien guardada una sorpresa. El deixeble d'Emili Alzamora, Aaron Canet, ha frenat més tard i millor que ningú en l'angle de Jerez i ha superat per dins Fenati i Mir.

MIR SEGUEIX LÍDER

Notícies relacionades

Tan bon punt iniciada la recta, Canet s'ha amagat a la cúpula de la seva Honda, amb la qual havia dominat al matí el 'warm-up', i ha aguantat l'esprint de Fenati, que ha travessat la meta a 31 mil·lèsima de segon seu i de Mir, que ha aconseguit el seu quart podi consecutiu de l'any i manté el liderat del Mundial de Moto2, amb 9 punts d'avantatge sobre Fenati.

Mundial de Moto3: 1. Joan Mir (Espanya, Honda), 74 punts; 2. Romano Fenati (Itàlia, Honda), 65 punts; 3. Jorge Martin (Espanya, Honda), 59 punts; 4. John  McPhee (GB, Honda), 49 punts i 5. Aaron Canet (Espanya, Honda), 43 punts.

Temes:

Joan Mir