Yamaha sencera, als peus de Maverick Viñales

La firma japonesa perseguirà, a Austin (EUA), la seva victòria núm. 500 de la mà del jove pilot català, de 22 anys

 

  / MOVISTAR-YAMAHA MEDIA

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Maverick Viñales (Yamaha), de 22 anys, fa temps que es fa amb els millors del Mundial de MotoGP, però només fa pocs mesos que està considerat, ja, per tots com un magnífic més. Viñales, que ha guanyat les dues primeres carreres d'aquest any (Qatar i Argentina), suma tres victòries en 38 carreres. Vegeu els números dels seus adversaris en la categoria reinaValentino Rossi (88 victòries en 290 grans premis), Dani Pedrosa (29 en 183), Andrea Dovizioso (2 en 161), Jorge Lorenzo (44 en 158), Cal Crutchlow (2 en 106), Marc Márquez (29 en 74) i Andrea Iannone (1 en 66). No és estrany, doncs, que al terme del Gran Premi d'Argentina, Viñales, MVK per als amics, declarés. “Estic vivint un somni. Millor que això, impossible”.

Massimo Menegalli

DIRECTOR DEL MOVISTAR-YAMAHA

"Només s'ha de veure el full de temps de Maverick per adonar-se que, en tot moment, tenia la carrera sota control. Ha estat prodigiós"

BUSCANT EL TRIOMF Núm. 500

Feia 27 anys que un pilot de Yamaha no aconseguia vèncer en les dues primeres carreres de la temporada i va ser el mític Wayne Rainey. Yamaha, que no va dubtar a contractar Viñales quan va saber que Lorenzo s'havia decantat per Ducati, viu ara el somni d'haver aconseguit per a les seves files el rival perfecte contra Márquez, el cap de files d'Honda, la seva màxima adversari. Per això, després que Viñales aconseguís per a ells les victòries núm. 498 i 499, creu estar en condicions d'aconseguir la mítica 500, d'aquí dues setmanes, a Austin (Texas, EUA), on Márquez no perd, des de fa quatre anys, ni en els entrenaments.

Després que Rossi, la icona de Yamaha aplaudís Viñales al podi de Termas de Río Hondo i, fins i tot, li reclamés en la volta d'honor perquè s'acostés a la seva moto i fotografiar-se tots dos amb la càmera 'on board' de la màquina núm. 46 per a milions de teleespectadors, tots els responsables del 'team' van proclamar la seva admiració pel pilot de Roses. “Sabíem que tenia un potencial enorme però, la veritat, està fent un inici de temporada molt més brillant i imparable del que molts pensàvem”, va reconèixer, novament, com ja va fer a Qatar, el britànic Lin Jarvis, l'home que el va contractar.

TOT CONTROLAT

“Maverick ha estat prodigiós a l'Argentina”, va dir ahir l'italià Massimo Menegalli, director de l'equip. “Ha protagonitzat una actuació increïble, des de la primera a l'última volta, controlant completament la carrera. Només fa falta mirar el seu full de temps per adonar-te que ho tenia tot sota control, no permetent que els seus perseguidors s'acostessin, ni tan sols, a una distància perillosa”.

Maverick Viñales

PILOT DE MOVISTAR-YAMAHA

"La diferència sobre Marc és gran, però això només acaba de començar. Queda tot el Mundial, s'ha d'anar carrera a carrera"

“La moto és perfecta, tot s'ha de dir, i es deixa pilotar molt bé. Pots fer amb ella el que vulguis. No guanyo jo, guanya l'equip”, sentencia Viñales, que considera absurd, sense sentit, que tothom el consideri guanyador del Mundial quan això acaba de començar. “No penso en el títol, no té sentit. S'ha d'anar carrera a carrera. Això només acaba de començar. La diferència amb Marc és gran, però encara falten 16 carreres, un món”.

Notícies relacionades

ELS LAMENTS DE MÁRQUEZ

Márquez, per la seva part, insisteix que va cometre un error imperdonable. “No, no, l'error no va estar en l'elecció del pneumàtic davanter. A Qatar, vaig ser conservador i aquí vaig arriscar massa. Però l'error va ser meu, no estava anant fora de les meves possibilitats, estava rodant al ritme del 'warm-up' del matí, el problema és que, per a nosaltres, el dur davanter és molt crític i, al mínim saltiró, se't tanca al davant. L'error és dels que penalitzen, i molt, en un Mundial, però, almenys, vam caure intentant-ho, no anant de passeig. I, a més, queda molt”. “Jo crec que l'estratègia de Marc, sabent que Viñales estava fort, va ser la correcta, el problema és que no li va sortir com volia”, va reconèixer Rossi.