Catalunya s'assegura MotoGP fins al 2021

El Circuit era l'únic traçat que faltava per confirmar-se al calendari ja anunciat del 2017

rozas22748255 montmel   16 de junio del 2013  jorge lorenzo  dani pedrosa 161109143633

rozas22748255 montmel 16 de junio del 2013 jorge lorenzo dani pedrosa 161109143633

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS

Dorna, organitzadora del Mundial de motociclisme, i la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) van fer públic fa més d'un mes el calendari de la pròxima temporada i en ell, lògicament, hi havia el Gran Premi de Catalunya de Montmeló, malgrat que ningú havia anunciat la renovació del contracte. En aquest calendari, ni tan sols hi havia el típic asterisc que assenyalés que les negociacions seguien el seu curs, però encara quedaven serrells per omplir.

LA RETALLADA DE COLAU

I és perquè, en efecte, l'acord ja fa diversos mesos que s'havia ultimat però fins aquesta tarda, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, no es farà públic a causa, segons sembla, de les tensions que existeixen entre les diverses administracions que formen part del Consorci que dirigeix el Circuit, ja que és sabut que, des de l'arribada d'Ada Colau a l'alcaldia de Barcelona, la contribució econòmica de l'Ajuntament de Barcelona al pressupost del Circuit ha disminuït considerablement, malgrat que, segons moltes fonts, l'alcaldessa veu amb bons ulls la permanència de les motos i no així la presència de la F-1.

El GP de Catalunya  se celebrarà al Circuit de Montmeló, el cap de setmana de l'11 de juny

Notícies relacionades

El Circuit de Catalunya anunciarà, en les pròximes hores, la pròrroga del contracte que l'uneix al Mundial fins al 2012, és a dir, per cinc anys més. Es tracta, a més, de l'únic gran premi que rep el nom de Catalunya (el d'Espanya se celebra a Jerez), ja que el GP de F-1, que també es disputa a Montmeló, manté el nom d'Espanya.

ELS QUATRE GP ESPANYOLS

El Mundial-2017, que arrencarà, com és habitual, a Qatar (Doha) el 26 de març i finalitzarà a Xest (València, 12 de novembre), tindrà la seva parada a Barcelona el cap de setmana de l'11 de juny, havent passat abans per Jerez (7 de maig) i viatjant, posteriorment, a Alcañiz (Motorland, Aragó, 24 de setembre).