Ni Zarco ni Rins volen el títol de Moto2

El campió francès acaba 12è a Austràlia, on el pupil de Sito Pons torna a caure en l'inici del gran premi

rozas36012180 phillip island  australia   23 octubre 2016  lex rins camina161023065142

rozas36012180 phillip island australia 23 octubre 2016 lex rins camina161023065142

3
Es llegeix en minuts
Emilio Pérez de Rozas
Emilio Pérez de Rozas

Periodista

ver +

Ni el francès Johann Zarco (Kalex), actual campió de Moto2, ni l'espanyol Àlex Rins (Kalex), gran favorit al títol de Moto2 també aquest any, semblen disposats a tancar aquest campionat amb èxit. Tant l'un com l'altre fa uns quants grans premis que fallen, i molt, i deixen créixer el veterà suís Thomas Luthi (Kalex), que, després de dues victòries consecutives, la del Japó de diumenge passat i la d'avui a Phillip Island (Austràlia), s'ha col·locat ja entre tots dos favorits, disposat a lluitar fins al final pel ceptre de la categoria intermèdia. Zarco, que ahir no va saber aprofitar una nova caiguda de Rins, lidera el campionat amb 226 punts, amb 22 punts més que Luthi i 25 punts més que el deixeble de Sito Pons.

“Hem perdut una gran, grandiosa, oportunitat. Si avui Àlex hagués aconseguit acabar segon o tercer, li hauríem fet una mossegada espectacular a la classificació”, lamentava Sito Pons, mentre Rins tornava, en una moto d'un dels comissaris de pista, al seu box. Així que ha arribat al seu taller, Rins ha parlat amb el seu tècnic Santi Mulero i, a continuació, se n'ha anat a la caseta núm. 4426 del pàdoc, la llogada pel bicampió del món de 250cc. I allà ha entrat com un toro, ha clavat un cop de puny a la taula i ha esperat l'arribada del seu pare, Rafa, que anava acompanyat de la seva dona Viky i la seva filla Alba.

Sito Pons

CAP D'EQUIP D'ÀLEX RINS

"Avui era el dia. Només acabant segon o tercer donàvem un gran cop d'efecte en la classificació del Mundial"

EL DOLOR D'UNA FAMÍLIA

El dolor de la família ha sigut molt gran i ni tan sols el pèssim resultat de Zarco (12è, que només li proporciona 4 punts més) els consolava. La imatge era desoladora i el desencant es reflectia a les seves cares més, molt més, que a la cara de Rins, que observava el final de la carrera amb serenitat, pensant que el seu error (segon, ja que a Motegi també se'n va anar per terra a l'inici de carrera) no havia sigut aprofitat pel campió francès, però sí per Luthi.

“No m'ha entrat la marxa. He reduït de quarta a tercera i la moto s'ha quedat com en punt mort. No he tingut més remei que allargar el revolt i, al tocar l'herba, que encara estava mullada, he caigut. Un desastre, una desgràcia, però cal seguir endavant, encara estem en la carrera”, ha comentat Rins al box, mentre Sito i el pare de Rins es consolaven mútuament. “Sí, sembla que ni Zarco ni jo vulguem aquest títol, però, potser, són les excessives ganes de guanyar-lo el que ens té tan inquiets. Jo, per descomptat, aniré a mort en les dues últimes carreres i, diumenge que ve, penso donar-ho tot a Sepang”.

ENCARA HI HA ESPERANÇA

Rins ha fallat un canvi  de marxa i se n'ha anat a terra al tocar l'herba quan havia remuntat 9 places

Notícies relacionades

Rins, que sortia en la 15a posició, ja estava sisè a la sisena volta, en què, en efecte, ha perdut incomprensiblement el control de la seva Kalex i ha caigut. “Hem d'aixecar el cap, hem d'aixecar l'ànim i hem de creure, tot és possible. Una fallada, una caiguda, una avaria la pot patir qualsevol. És cert, ara hem deixat que Luthi, que està fent un gran final de temporada, s'afegeixi a la lluita, però seguiré lluitant”, conclou Rins.

Mundial de Moto2: 1. Johann Zarco (França), 226 punts; 2. Thomas Luthi (Suïssa), 204 punts; 3. Àlex Rins (Espanya), 201 punts; 4. Franco Morbidelli (Itàlia), 177 punts i 5. Sam Lowes (GB), 162 punts.

Temes:

Álex Rins