Mallorca plora la pèrdua de Luis Salom

Multitudinari i sentit funeral a la catedral de Palma, que acull 3.000 persones

CATI CLADERA

Mallorca plora la pèrdua de Luis Salom
Mallorca plora la pèrdua de Luis Salom
Mallorca plora la pèrdua de Luis Salom
Mallorca plora la pèrdua de Luis Salom

/

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / PALMA DE MALLORCA

Impressionant. Inenarrable. Resulta impossible descriure amb paraules el que va ser ahir a la nit el funeral més espectacular, multitudinari i sentit que ha viscut Mallorca en les últimes dècades. Ningú recorda una cosa igual a l’illa. El comiat de Luis Salom, mort divendres passat al Circuit de Catalunya a l’edat de 24 anys, va congregar a la catedral de Palma tot el pàdoc (algú hi va trobar a faltar el déu Valentino Rossi), totes les autoritats de l’illa, organitzadors, federatius, pilots i, barrejats entre ells, Rafael Nadal i la seva nòvia, Xisca, que van saludar entre llàgrimes María José Luispares del pilot desaparegut.

Va ser una nit que va començar amb sol. Una nit de llum, rugir de motos, brisa, olor de Mediterrani i encens. Una nit que va congregar 3.000 persones en la immensa, il·luminada i florida catedral de Palma on, encapçalats pel bisbe Javier Salinas, més d’una dotzena de sacerdots i escolans van oficiar un bonic i sentit comiat, que va durar exactament una hora.

UNA CATEDRAL MUNDIALISTA

Allà hi eren Jorge Lorenzo, els germans Marc i Àlex Márquez, Dani Pedrosa, Jorge Navarro, els germans Axel i Edgar Pons, Tito Rabat, Julito Simón, Maverick Viñales, Àlex Rins, Ana Carrasco, Sandro Cortese, els pares dels Márquez, Sito Pons, Jorge Martínez Aspar, Àlex Crivillé, Alberto Puig i Emili Alzamora. El banc de les autoritats l’encapçalava la presidenta balear, Francesca Armengol; l’alcalde, José Ila, i Miguel Cardenal (secretari d’Estat per a l’Esport), Àngel Viladoms (president de la FEM), Carmelo Ezpeleta (CEO de Dorna), Ignacio Verneda (director de la FIM), així com Aman Barfull i Joan Fontserè, del Circuit de Catalunya.

El bisbe Salinas va recordar que Salom «era un esportista de raça, que va aventurar la seva vida en aquest esport arriscat, però amb consciència del que feia». Salinas, que va mostrar en tot moment un tacte exquisit amb la família Salom, va recordar que morts prematures com la de Luis «ens demostren com és de fràgil la vida, que tan sols dura una exhalació». El bisbe de Palma va recordar que Luis sempre resava un pare nostre abans de la sortida «però no per ell, no per guanyar, sinó pel bé de tots els pilots que corrien amb ell».

FLOCS ENTRE ELS DITS

Notícies relacionades

A les deu de la nit, una hora després que hagués començat el multitudinari funeral en record de Luis Salom i mentre 600 motoristes escalfaven motors al passeig Marítim de la ciutat per honrar el pilot desaparegut, María Horrach, mare de Luis, vestida totalment de negre, va pujar al púlpit i va agrair als presents les infinites mostres d’afecte rebudes. «No és un adéu -va dir María, que no se separava del seu fill ni un metre ni un minut durant els grans premis- perquè sempre seràs als nostres cors. T’estimem, Luis. ¡Segueix cavalcant al nostre costat, Mexicà!».

I la catedral de Palma va ovacionar durant diversos minuts María, que va aparèixer al funeral amb els cabells molt curts, gairebé al mínim, ja que el dia abans s’havia tallat la frondosa i immensa melena arrissada per col·locar tots els flocs entre els dits del seu fill al fèretre, i és que no hi havia res que li agradés més a Luis que jugar amb els rissos de la seva mare. 

Temes:

Luis Salom Moto2