GEST EMOTIU

Els germans Espargaró regalen la moto del desaparegut Dani Rivas a la seva família

L'Aleix també entrega al pare del pilot de BMW el casc que va lluir, en record del seu fill i amic, al Gran Premi d'Indianapolis

Aleix i Pol visiten a la família del pilot, mort a Laguna Seca, a la localitat pontevedresa de Moaña. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / BARCELONA

Va ser un autèntic drama i, a més, llunyà, molt llunyà. I solitari, molt solitari. Poc abans (19 de juliol) que es disputés, al mític i popular traçat d'Indianapolis el gran premi del Mundial de MotoGP, dos pilots espanyols, Dani Rivas i Bernat Martínez, perdien la vida en la sortida d'una carrera del campionat nord-americà de superbike que organitza l'excampió Wayne Rainey, en el preciós però temible traçat de Laguna Seca.

"Va ser impactant", recorda Aleix Espargaró, amic de Rivas, igual que el seu germà Pol, que abans de sortir cap a Suzuka (Japó) per córrer (i guanyar) les 8 Hores de resistència va deixar escrit: "Tots els que et coneixíem cremem per dins. T'estimo, Dani. Estiguis on estiguis, empeny-nos, que nosaltres farem volar la teva ànima".

Visita a Moaña

Una vegada recuperat ja el pols del Mundial de velocitat i després de donar sepultura, a Espanya, als cossos dels dos pilots morts als Estats Units, els germans Espargaró han volgut tenir un gest d'amistat, carinyo i record pel seu amic i li han regalat al pare de Rivas la moto amb què el seu fill va aconseguir la 'pole position' i va pujar al podi de Motorland (Aragó), just dues setmanes abans del tràgic accident.

Notícies relacionades

L'Aleix i 'Polyccio' es van traslladar al domicili familiar, a la localitat pontevedresa de Moaña, tal com recull el vídeo gravat per 'Motorbike Magazine', per entregar-li a Willy Rivas, pare de Dani, la BMW S100RR amb què el seu fill disputava el Campionat d'Espanya de Velocitat.

A més, l'Aleix també va regalar als familiars del pilot gallec el casc amb què va córrer a 'Indy' i en què es feia referència, amb un afectuós record, a Dani i a Bernat Martínez, per als quals es va guardar un minut de silenci una vegada composta la graella de sortida de la carrera de MotoGP.