MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Márquez captiva milions de fans a Anglaterra

El campió, 'recordman' i líder del Mundial de MotoGP es converteix en la imatge del GP de Silverstone a la televisió

Vídeo protagonitzat pel líder de MotoGP i part del seu equip per publicitar la carrera de Silverstone. / DORNA TV / REUTERS

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / Silverstone (enviat especial)

No és aquest, és a dir, el que es comença a córrer demà, divendres, a Silverstone, un gran premi qualsevol. És el GP en què Marc Márquez, el campió de MotoGP més jove de la història i el noi que acaba d'igualar els rècords de Giacomo Agostini Michael Doohan al guanyar els 11 primers grans premis d'una temporada, hauria de demostrar que la primera derrota de l'any davant Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo i Valentino Rossi, a Spa, només va ser un mal dia.

Per constatar que el noi no està afectat, no només va establir un nou rècord a Brno l'endemà de perdre, sinó que dimarts va captivar milions de teleespectadors en el xou 'Tonight 12', de BT Sport (British Telecom), propietària dels drets de la Premier League i del Mundial de motos. I, abans, va participar en un vídeo de promoció del gran premi anglès (vegeu el clip que acompanya aquesta informació), realitzat per Dorna TV i en complicitat amb diversos membres del seu equip, entre ells Santi Hernández, Carlos Liñán, Jordi Castellà, Roberto Cierici 'Ginetto' i Héctor Martín, que es van rellevant per Londres entregant-se un misteriós maletí que, en teoria, posseeix la clau, la clau, el llapis de memòria que posa en marxa la poderosa Honda RC213V.

Envoltat d'estrelles

En el programa en què va participar la nit anterior, Márquez va compartir plató amb l'exatleta britànic Iwan Thomas (plata a Atlanta-96 i or a Atenes-97), el popular humorista Ross Noble i l'excampió mundial de Superbikes James Toseland, que ara té una banda de rock i amb qui el català va compartir piano i cançó. El campió de Cervera (Lleida) va reconèixer que la derrota a Brno li ha tret "un pes de sobre". "Ja no em pressionaran més per saber si guanyaré les 18 curses", va explicar.

El campió, que va participar en totes les bromes i jocs que li van suggerir, com simular un salt com si hagués guanyat un GP i es llancés sobre els seus mecànics (en aquest cas, els presentadors), va reconèixer: "Tinc moltes ganes de tornar a competir i demostrar que he superat amb serenitat, no només la derrota, sinó també el fet, per a mi més dur, de ni tan sols haver fet podi en el GP de la República Txeca".

Records compartits

Notícies relacionades

El motorista de Cervera, que va recordar amb simpatia que el seu primer podi es va produir a Anglaterra (Donington-2008, participant en el caixó més jove de la història), va competir amb un giny en què podia simular la inclinació que ell i els seus col·legues protagonitzen als circuits després que, en el test de Brno, ell aconseguís una plegada de 68 graus sense caure. "Aquí és un gust intentar-ho, perquè el perill de caiguda és zero i això converteix el joc en molt més relaxant", va dir.

Márquez va recordar els seus inicis quan competia amb nens i joves més grans que ell, l'alegria que comparteix amb tots els membres del seu equip, l'"importantíssim" paper que tenen en la seva vida i carrera els seus pares i el seu germà. Àlex, i la necessitat de "divertir-se" per "rendir al màxim a la pista". I va sorprendre dimarts els londinencs travessant l'emblemàtic pont del Mil·lenni amb la seva Honda RC213V de MotoGP, a l'ombra de la catedral de Saint Paul, a la riba del Tàmesi. 

Temes:

Marc Márquez