MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Aleix Espargaró aconsegueix la primera 'pole' de la seva vida en el seu GP número 150

El gran dels germans, que ahir ja va aconseguir el millor temps del cap de setmana, liderarà la graella de MotoGP d'Holanda, al davant de Márquez i Pedrosa

Aleix Espargaró, al circuit de Rio Hondo, Argentina, l’abril passat.

Aleix Espargaró, al circuit de Rio Hondo, Argentina, l’abril passat. / VICTOR R. CAIVANO (AP)

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / Assen (enviat especial)

Ho ha aconseguit. Ho estava anunciant des que va començar el Mundial a Qatar, on va estar tot el cap de setmana amb els ‘magnífics’ i amb els pilots oficials d'Honda Yamaha. Aleix Espargaró (Yamaha, 1.38.789 minuts), que lluita amb una Yamaha 'carreres client' per aconseguir, la temporada que ve, una moto 'pota negra', ha esgrimit, amb enorme decisió i valentia, l'avantatge que li concedeix el reglament a aquestes motos 'menors' ('open', les anomenen), a l'utilitzar un pneumàtic molt més tou que els altres en la sessió definitiva dels dissabtes (bé, aquesta vegada, a Holanda, divendres) que determina les posicions de la graella de sortida.

El germà gran dels Espargaró, que ahir ja va aconseguir un temps fantàstic, ja que fins i tot va millorar el rècord d'Assen, ha superat, en una pista mig seca mig mullada, Marc Márquez (Honda, 1.40.194) i Dani Pedrosa (Honda, 1.40.732), a qui ha relegat a la segona i la tercera posició de la graella. La primera fila de MotoGP estarà, doncs, integrada per tres pilots catalans.

Lorenzo i Rossi s'han despistat

Els altres no han estat ni tan valents ni tan hàbils, i quan han volgut lluitar amb els tres de davant ha començat a ploure una mica més seriosament i ningú ha pogut aprofitar el segon pneumàtic de 'quali', cosa que ha provocat, per a satisfacció de Márquez i Pedrosa, especialment, que Jorge Lorenzo (Yamaha, 1.42.259) arrenqués des de la novena posició de la graella, és a dir, tercer de la tercera fila, i Valentino Rossi (Yamaha, 1.43.625), excepcional tot el cap de setmana en sec, s'haurà de conformar amb la 12a plaça.

Tots temen la pluja

Notícies relacionades

“Estic molt content, és clar. Aquest és el meu gran premi número 150 i, per fi, he aconseguit la meva primera 'pole', això significa que estem treballant fort, molt i bé”, ha assenyalat un content però no eufòric Aleix Espargaró. “Sempre, sempre, pateixo quan la pista està mig seca mig mullada, sobretot amb els pneumàtics llisos, i aquesta vegada els he anat passant en aquests primers revolts, on tots dubtàvem, i he aconseguit una gran volta”, ha acabat dient el pilot de Granollers.

“Era una 'quali' on no podies fallar, on ho havies de donar tot amb molta cura, ja que podies caure, arruïnar la qualificació i, potser, la carrera, és a dir que no ha sigut fàcil, no”, ha comentat Márquez, que s'ha mostrat “tan content o més amb aquest segon lloc que amb qualsevol de les anteriors sis 'poles'. Això sí, prefereixo que demà no plogui, perquè en sec sabem que tenim molt bon ritme. L'aigua és una loteria per a tots”.