MUNDIAL DE MOTOCICLISME

Márquez manté el ple davant un combatiu Lorenzo

El campió de MotoGP suma la seva sisena victòria consecutiva després d'una baralla sense treva amb el bicampió mallorquí a Mugello

Marc Márquez, vencedor del GP d’Itàlia, rep l’aplaudiment de Jorge Lorenzo al podi de Mugello.

Marc Márquez, vencedor del GP d’Itàlia, rep l’aplaudiment de Jorge Lorenzo al podi de Mugello. / REUTERS / MAX ROSSI

2
Es llegeix en minuts
EMILIO PÉREZ DE ROZAS / Mugello (Enviat especial)

Sis de sis 'poles positions'. Sis de sis victòries. Ple al 150 de punts. Líder encara més destacat. Marc Márquez, el 93, el líder d'Honda, el 'rookie' més impressionant de la història, el campió que trenca rècords, el noi que enamora, el pilot que competeix en popularitat amb el mateix Valentino Rossi i precisament a Mugello, ha tornat a fer-ho, ha tornat a guanyar, ha tornat a imposar-se als altres tres 'magnífics' i ho ha fet davant de 77.463 espectadors apassionats, que s'han rendit a l'evidència: Márquez és, sens dubte, el pilot del nou segle.

INICI I FINAL IMPRESSIONANT

Márquez, que venia de guanyar d'una tirada a Qatar, EUA, l'Argentina, Jerez i França, ha aconseguit avui la seva sisena victòria després de lluitar durant 20 voltes amb un valent i combatiu Jorge Lorenzo, que, com ha reconegut ell mateix al final, "hem tornat, hem tornat". Aquest apassionant pols s'ha produït tant a final de recta de Mugello, a 300 kms/h., desafiant-se a frenar un més tard que l'altre, com en cada revolt, quan han tocat els seus carenats, les seves granotes i s'han acariciat els colzes. Al final, a l'última volta, Márquez ha començat al davant (per poc se surt de l'asfalt a l'ajustar en excés la frenada del primer revolt de dretes) i Lorenzo ja no ha pogut fer res per superar-lo.

Tot això ha passat amb Lorenzo escapant-se des de la primera volta i Márquez havent de remuntar en aquells primers girs, mà a mà amb l'italià Andrea Iannone i la seva poderosa Ducati (va ser ell qui va trencar el rècord de velocitat punta dissabte al posar la seva moto a 349,6 kms/h.) i, a continuació, superar i resistir els atacs de Rossi. No sempre ha manat Márquez, perquè Lorenzo ha estat moltíssimes voltes al davant i només al final, només en l'últim gir, s'ha vist obligat a cedir el primer lloc i la victòria al campioníssim, que no volia que el mallorquí, vencedor a Mugello els tres últims anys ("és veritat que aquest traçat beneficia la nostra Yamaha", ha reconegut el perdedor), repetís victòria i, a sobre, posés punt final a la seva espectacular ratxa.

ROSSI HA TORNAT A PUJAR AL PODI

Rossi, que ha sortit des de la desena plaça, ha acabat tercer, provocant així la bogeria de la seva gent i, sobretot, situant-se en segon lloc del Mundial. Dani Pedrosa (Honda) ha estat el gran fracàs de la jornada, perquè no només ha acabat quart, sinó que ho ha fet a més de 14 segons del vencedor, és a dir, ha perdut més de mig segon per volta respecte al seu company d'Honda.

Notícies relacionades

"Sóc feliç, molt feliç, no tant per la victòria o la magnífica manera com ho he aconseguit i la tremenda baralla amb Jorge (Lorenzo), sinó pel fet que, l'any passat, en aquest mateix circuit vam caure divendres i vam tornar a caure diumenge quan manteníem una còmoda segona plaça, precisament darrere de Lorenzo. Així que és fantàstic trencar aquest record amb un triomf molt treballat, que demostra que, per molt que digui la gent, guanyar és molt, molt, molt difícil", ha sentenciat Márquez.

Mundial de MotoGP: 1. Marc Márquez (Espanya), 150 punts; 2. Valentino Rossi (Itàlia), 97 punts; 3. Dani Pedrosa (Espanya), 96 punts; 4. Jorge Lorenzo (Espanya), 65 punts; i 5. Andrea Dovizioso (Itàlia), 63 punts.