Sexualitat i societat

El petó, l'antesala del sexe

Els petons tenen molt més poder del que ens pensem. Els bons petons poden ser l'antesala del sexe, una de les coses que ajuden a cultivar la relació de parella. i l'absència de petons pot ajudar a portar una relació a la seva desaparició...

bes

bes

2
Es llegeix en minuts
Elena Crespi Asensio
Elena Crespi Asensio

Psicòloga especialitzada en sexualitat.

ver +

L'adolescència, aquella època efervescent en què les passions es desfermen, l'excitació està present en cada racó, el sexe passa de ser una cosa llunyana a una curiositat cada vegada més gran… L'adolescència solia ser l'època en què els petons duraven més temps, eren més apassionats i despertaven els 5 sentits.

Aquesta no és l'única etapa en què els petons adquireixen una importància especial. També en l'inici d'una relació de parella els petons es converteixen en un potenciador del desig.

Però a mesura que passa el temps, que es guanya confiança, que es descobreixen altres jocs per fer al llit… els petons apassionats queden arraconats i, moltes vegades, es converteixen en una acció fugaç per anar al que "realment importa": el sexe.

¿I què passa si ens oblidem dels petons o els convertim en una cosa de poca importància?

Llavors, pot ser que alguns aspectes de la relació es vagin deteriorant… la passió pot anar disminuint, el petó queda relegat a aquell petonet d'hola i d'adéu o al senyal que ens diu que la parella “vol tema”.

Desapareix el petó pel petó, aquells segons interminables (a vegades fins i tot algun minut) en què els llavis es barregen, les llengües s'entrellacen… i no només aquestes dues parts del cos adquireixen importància… Les mans toquen el cos de l'altre, els ulls es tanquen per sentir més, o s'obren per mirar a qui s'està besant, el cor comença a palpitar més de pressa, es nota un formigueig entre les cames… el temps sembla que s'ha aturat, el món ha desaparegut. Només existeix aquest moment.

És probable que al llegir això et vingui de gust tornar a fer un petó així, ¿oi? Però amb el temps i els anys de relació potser has deixat que els petons amb la teva parella hagin anat desapareixent…

A la meva consulta hi vénen moltes parelles amb dificultats i la majoria d'elles ja no es besen com abans. Això no significa que estiguin malament perquè no es besen però és curiós que un tret comú entre elles sigui que els petons són escassos o gairebé nuls. I els petons apassionats encara més.

I els petons tenen molts avantatges per a la relació. De fet, em sorprèn gratament quan alguna vegada proposo a alguna de les parelles que vénen a veure'm que es dediquin només a besar-se durant uns minuts. Que s'oblidin de tot i que busquin un racó del seu temps per poder besar-se com fa temps que no ho fan… i les papallones a l'estómac (i una mica més avall…) tornen durant uns segons…

És cosa nostra i de la nostra parella poder mantenir l'espurna gràcies als petó de veritat…

I no puc evitar repassar alguns dels petons més apassionats de la història del cine… internet n'està ple… i espero que em digueu quin és el vostre preferit (surti o no en aquesta petita mostra)…

- L'escena del fang de 'Ghost':

Fixeu-vos… el contacte comença per les mans… aquí comença l'escena de seducció. Però el petó és molt important.

- L'apassionat petó del 'Diario de Noa':

El petó que fon moltes dones. Aquí Noa és qui agafa la veu cantant i besa Allie contra la paret.

- 'Match Point':

Un altre petó apassionat sota la pluja… ¿Què deu tenir la pluja que fa que els petons siguin tan desenfrenats?

- 'Dirty Dancing':

Aquell petó juganer mentre tots dos estan ballant… i, ¿què millor que un bon ball per incrementar la temperatura d'un petó?

Notícies relacionades

Jo he seleccionat aquests quatre que m'agraden a mi  particularment… ¿Quin és el vostre petó de pel·lícula? Però recordeu… la realitat pot superar i ha de superar la ficció… ¿Us animeu?

www.elenacrespi.com - @tarongesenceres