Urbanisme

Mollet invertirà més de 3 milions d’euros per millorar l’accessibilitat de la ciutat

  • Un total de 2,1 milions d’euros provenen dels fons europeus de recuperació Next Generation del Govern

  • Es pacificarà l’entorn de l’església de Sant Vicenç, s’eliminaran barreres arquitectòniques, s’incrementarà el carril bici i es comprarà un bus elèctric

Mollet invertirà més de 3 milions d’euros per millorar l’accessibilitat de la ciutat

Ayuntamiento de Mollet del Vallès

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) ha tret a licitació els projectes finançats amb fons europeus de recuperació Next Generation del Govern d’Espanya que van en la línia de millorar l’accessibilitat de la ciutat i la lluita contra el canvi climàtic. La ciutat invertirà en aquest projecte més de 3,3 milions d’euros, dels quals ha rebut un total de 2,1 milions d’euros de fons europeus.

L’alcaldessa, Mireia Dionisio, ha afirmat que «són projectes molt importants i necessaris que començaran abans d’acabar l’any i que faran de Mollet una ciutat més accessible i més saludable». «Aquests fons europeus són una oportunitat per reforçar tot el treball que la ciutat fa anys que està fent entorn de la lluita contra el canvi climàtic», ha afegit.

Els àmbits d’actuació

La conversió en zona de vianants de l’entorn de l’església de Sant Vicenç de Mollet, l’eliminació de les barreres arquitectòniques, l’increment del carril bici i la compra d’un vehicle elèctric per al bus urbà són els quatre àmbits d’actuació que formen part del programa i que ja han sortit a licitació.

La conversió en zona de vianants de l’entorn de l’església de Sant Vicenç de Mollet té com a objectiu remodelar aquest espai, modernitzar-lo, eliminar barreres arquitectòniques i guanyar espai ciutadà com a lloc d’estada i passeig. La remodelació afavorirà els desplaçaments i la mobilitat dels vianants en aquest espai en què cada dia passen centenars de persones. El pressupost d’aquesta actuació és de poc més d’1 milió d’euros i es preveu que les obres comencin abans de finalitzar l’any.

L’eliminació de barreres arquitectòniques comptarà amb la remodelació de 103 passos de vianants de la ciutat per fer-los totalment accessibles. El pressupost de l’actuació és de mig milió d’euros i es preveu que les obres comencin abans de finalitzar l’any.

L’increment del carril bici, que també es començarà a materialitzar a finals d’any, contempla tres subfases d’actuació que entre totes sumaran una mica més d’1 milió d’euros. En primer lloc, s’implementarà un carril bici bidireccional a l’avinguda Rivoli, en el tram entre el carrer Sabadell i l’accés a l’aparcament del camp de futbol municipal dels Germans Gonzalvo. En paral·lel, es reurbanitzaran 12 encreuaments de la ciutat per millorar la convivència entre els vehicles i la bicicleta. A més, s’ampliarà i es connectarà la xarxa ciclista al Polígon d’Activitat de Can Magarola perquè els treballadors puguin desplaçar-se a treballar amb bicicleta.

Notícies relacionades

Finalment, es realitzarà la compra d’un vehicle elèctric per al bus urbà de Mollet, el pressupost del qual ascendirà a 665.000 euros.

Llegeix totes les notícies de Mollet del Vallès a EL PERIÓDICO Mollet del Vallès