Sanitat pública

Mollet del Vallès, cinquena ciutat de Catalunya amb les farmàcies cardioprotegides

  • Les 15 farmàcies de la ciutat compten ja amb un desfibril·lador portàtil a disposició de qualsevol persona davant un episodi cardiovascular sobrevingut

Mollet del Vallès, cinquena ciutat de Catalunya amb les farmàcies cardioprotegides

Ayuntamiento de Mollet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) va acollir aquest dijous 11 de maig la presentació de la incorporació de desfibril·ladors portàtils d’última generació a les farmàcies de la ciutat dins del projecte ‘Catalunya, territori cardioprotegit’.

Mollet és la cinquena ciutat de Catalunya amb les farmàcies cardioprotegides a través d’una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Mollet, la Fundació Barcelona Salut i el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, que ha comptat amb la col·laboració de Merck, companyia de ciència i tecnologia amb una important presència a Mollet. Així, des d’ahir, «les 15 farmàcies de Mollet compten amb un modern desfibril·lador portàtil a disposició de qualsevol persona davant un episodi cardiovascular sobrevingut», expliquen des del consistori.

L’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, va estar acompanyat pel doctor Lluís Donoso, president de la Fundació Barcelona Salut; Miguel Fernández Alcalde, president executiu de Merck, i Guillem Bequeria, membre de la junta del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.

Monràs va assegurar que «a partir d’avui la ciutadania de Mollet està mèdicament més protegida, ja que disposem d’aquests desfibril·ladors que ens poden ajudar a prevenir defuncions per mort sobtada». El doctor Donoso, per la seva part, va agrair «a l’Ajuntament de Mollet i a les farmàcies de la ciutat que no van dubtar ni un segon a formar part d’aquest projecte», i va afegir que «la mort sobtada multiplica per 16 les defuncions que provoca el trànsit rodat a Catalunya».

Més de 3.000 defuncions el 2020

Des del consistori expliquen que la mort sobtada cardíaca, que a Catalunya va provocar més de 3.000 defuncions l’any 2020, pot afectar qualsevol persona i de manera sobtada. La primera hora des de l’aparició dels símptomes ve precedida per la pèrdua brusca de consciència. Així, es disposa d’un màxim de 10 minuts per actuar i intentar salvar la vida de la persona, per això la importància vital que el desfibril·lador es trobi el més accessible possible.

Notícies relacionades

El desfibril·lador automàtic és un dispositiu que només actua en cas de necessitat i pot ser utilitzat per qualsevol persona, tot i que no tingui els elementals coneixements sanitaris, ja que actua només en cas de fibril·lació ventricular.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO