Seguretat ciutadana

El nombre de delictes a Mollet del Vallès disminueix un 0,9% respecte al 2019

  • El nombre total d’accidents de trànsit ha disminuït un 45% i un 31% el nombre d’accidents amb ferits respecte al mateix període

El nombre de delictes a Mollet del Vallès disminueix un 0,9% respecte al 2019

Ayuntamiento de Mollet

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Junta Local de Seguretat de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), reunida aquest 6 d’abril, va valorar positivament el descens dels accidents de trànsit i dels fets delictius a la ciutat. En aquest sentit, el nombre de delictes a la ciutat ha disminuït un 0,9% respecte al 2019 –any previ a la pandèmia–, ha augmentat en un 3,9% el nombre de resolucions i un 30,4% el nombre de detencions. Des de l’Ajuntament també destaquen que s’ha reduït en 53,8% el nombre de robatoris amb força en domicilis i un 35,2% els robatoris amb força al carrer.

Els accidents de trànsit al nucli urbà de Mollet continuen a la baixa. Així es constata de les dades fetes públiques aquest dimecres coincidint amb la Junta Local de Seguretat. El nombre total d’accidents de trànsit ha disminuït un 45% i un 31% el nombre d’accidents amb ferits respecte al 2019, any abans de la pandèmia quan no hi havia restriccions de mobilitat. Dels ferits, tan sols el 3,6% necessiten una segona atenció mèdica.

Quant al nombre d’atropellaments també han disminuït un 28% i cap s’ha produït fora del pas de vianants. Les dades també constaten que Mollet no té cap punt negre a la ciutat, és a dir, no es repeteix cap accident al mateix lloc ni per la mateixa causa i que des del 2007 no es produeix cap accident mortal al nucli urbà. Les causes principals dels accidents són per error del conductor, infracció i manca d’atenció.

L’alcalde de Mollet del Vallés, Josep Monràs, ha presidit la Junta Local de Seguretat, que s’ha tornat a reunir de forma presencial després de la pandèmia. A la reunió van assistir Juanjo Baños, regidor de Seguretat Ciutadana i Convivència, així com representants de la Delegació del Govern a Catalunya, dels Mossos d’Esquadra, de la Policia Nacional, de la Guàrdia Civil i de la Policia Municipal de Mollet del Vallés.

Seguretat, convivència i civisme

El 2021 es van realitzar 16.710 serveis planificats, un 22% més respecte al 2020. Es van prioritzar les campanyes de trànsit, de convivència i civisme, d’animals companyia i als establiments d’oci i comerços. També es van portar a terme serveis preventius de seguretat ciutadana, prioritzant el 85% del temps la proacció i prevenció.

Segons les dades dels serveis realitzats el 2021 per la policia municipal, representen que el 85% del temps de treball, el realitzen de forma proactiva i de prevenció.

Notícies relacionades

D’altra banda, es van realitzar més de 6.000 intervencions per part dels agents cívics promovent el civisme per a la millora de la convivència ciutadana a tots els barris de la ciutat. En aquest sentit, la Policia Municipal va realitzar 1.500 intervencions policials directes sobre civisme.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO