Sanitat pública

S’inicien les obres per ampliar les urgències de l’Hospital de Mollet

  • L’espai guanya 500 m2, un 50% més que ara, augmentant un 30% els punts d’atenció

  • La inversió prevista ascendeix a 1,5 milions d’euros per a l’execució de l’obra i 400 mil euros per a l’equipament

S’inicien les obres per ampliar les urgències de l’Hospital de Mollet

FSM

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquesta setmana s’han iniciat les obres del Servei d’Urgències de l’Hospital de Mollet (Vallès Oriental) de la Fundació Sanitària Mollet (FSM), que significaran una ampliació de l’espai actual en un 50% i permetran disposar d’un 30% més de punts atenció. Des de l’Àmbit Metropolità Nord del CatSalut expliquen que aquest projecte pretén donar resposta a l’augment de la població de referència, l’increment de peticions especialitzades d’atenció urgent i les noves necessitats sorgides durant la pandèmia de la covid-19.

Per ampliar el servei, també s’incorporarà la zona d’aparcament d’ambulàncies. Així, es preveu un termini de 9 mesos per a l’execució del projecte d’ampliació. L’objectiu és que les noves urgències es posin en marxa l’últim trimestre de l’any 2022.

El projecte s’ha adjudicat a UTE Geinstal – Bosch Pascual i la inversió prevista ascendeix a 1,5 milions d’euros per a l’execució de l’obra i 400 mil euros per a l’equipament. La feina la durà a terme la Fundació Sanitària Mollet amb finançament del Servei Català de la Salut.

Es preveuen tres fases d’obra. La primera actuarà sobre la marquesina i l’actual zona d’ambulàncies, i procurarà una afectació mínima per a la ciutadania. La segona fase se centrarà en l’adequació interior de la zona ampliada i la incorporació de la imatge diagnòstica. La tercera fase abordarà la connexió entre les dues zones i l’adequació d’alguns espais de les actuals urgències.

Sobre l’ampliació d’Urgències

L’ampliació dotarà el servei d’Urgències d’uns 500 m2 més, que passarà de 1.000 m2 a 1.500 m2 de superfície total construïda i permetrà sectoritzar i diferenciar els diferents processos d’urgències. Així mateix, els nous espais augmentaran gairebé en un 30% el nombre de punts d’atenció. D’aquesta manera, hi haurà 10 punts més que els actuals i incorporaran un servei d’imatge diagnòstica dins de la mateixa unitat per agilitar els processos.

 El projecte s’ha dissenyat perquè sigui possible establir una atenció especialitzada i diferenciada per a pacients fràgils, pediàtrics o traumatològics. Concretament, la nova estructuració d’urgències preveu 2 boxes i 2 punts de tractament per a pediatria, 6 boxes per a traumatologia, 5 boxes d’observació per a pacients geriàtrics o fràgils i 1 box de seguretat.

Notícies relacionades

Per poder continuar donant resposta a les necessitats generades per la pandèmia de la covid-19, s’han dissenyat circuits sectoritzats per a pacients respiratoris, separats de les urgències de Nivell I, i s’incorporaran 2 espais de pressió negativa.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO