Segona vida

La recollida selectiva del residu tèxtil al Vallès Oriental per part d’Humana va augmentar un 11% el 2021

  • En concret, l’entitat sense ànim de lucre va recuperar 610,8 tones l’any passat per 550,9 de l’exercici anterior

La recollida selectiva del residu tèxtil al Vallès Oriental per part d’Humana va augmentar un 11% el 2021

Humana

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La recollida selectiva del residu tèxtil per part d’Humana Fundació Poble per a Poble ha augmentat un 11% a la comarca del Vallès Oriental el 2021 respecte a l’any 2020. Així es desprèn del balanç realitzat per l’entitat, que l’any passat va recuperar més de 610 tones de tèxtil utilitzat per donar-los una segona vida. En concret, l’entitat sense ànim de lucre va recuperar 610,8 tones l’any passat per 550,9 de l’exercici anterior.

Des d’Humana asseveren que l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) calcula que es generen anualment 166.000 tones de residu tèxtil a Catalunya; «cada ciutadà en llença aproximadament 20 kg de mitjana, però desgraciadament els gestors autoritzats només recuperen una petita part», assenyalen. «La recollida selectiva de roba té un gran potencial per garantir una segona vida: el 50% es pot reutilitzar i més del 35% reciclar, insisteix Àgata Soler-roig, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a Catalunya.

La reutilització del tèxtil contribueix a la reducció d’emissions de CO2: per cada kg de roba recuperada (i que no acaba en un abocador per ser incinerat) s’evita l’emissió de 6,1 kg de CO2, segons un estudi de la Federació Humana People to People. Les més de 610 tones recollides l’any passat en el Vallès Oriental han evitat 3.72.

Notícies relacionades

Entre els municipis on s’han recollit més residus tèxtils de la comarca, des d’Humana destaquen: Granollers, amb 77,1 tones; Parets, amb 32,2 tones, i Mollet del Vallès, amb 31,8 tones de roba.

Més notícies de Mollet i Parets a l’edició local d’EL PERIÓDICO