Coronavirus:

L’Hospital de Mollet busca voluntaris per a la fase final de l’assaig clínic de la vacuna d’Hipra

  • L’objectiu és confirmar que la immunització de reforç amb aquest fàrmac pot ampliar la protecció davant les noves variants i prolongar l’efecte preventiu

L’Hospital de Mollet busca voluntaris per a la fase final de l’assaig clínic de la vacuna d’Hipra

JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Fundació Sanitària Mollet (FSM), encarregada de la gestió de l’Hospital de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), busca voluntaris per participar en la fase final de l’assaig clínic de la vacuna catalana contra la covid-19 de la farmacèutica biotecnològica Hipra.

El centre molletà, un dels 20 seleccionats per a aquest assaig, va iniciar el reclutament de voluntaris dijous passat, 3 de febrer, després que l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) autoritzés l’assaig clínic de Fase III i després d’haver demostrat una bona tolerabilitat, un bon perfil de seguretat i una resposta potent davant les variants de la covid, inclosa l’òmicron. «Es tracta de l’última fase de l’assaig clínic abans de la comercialització de la vacuna», remarquen des de la Fundació Sanitària de Mollet.

Tot i que alguns hospitals catalans ja han començat a vacunar amb el fàrmac d’Hipra, des de l’Hospital de Mollet expliquen que en el seu cas encara es troben en fase de reclutament, però que suposen que començaran les inoculacions «ben aviat».

En la Fase III, en la qual participaran unes 3.000 persones més grans de 16 anys entre els 20 hospitals, «es continuarà avaluant la seguretat i l’eficàcia de la dosi de reforç de la vacuna d’Hipra contra la covid-19 en un grup més gran de persones vacunades amb diferents vacunes (AstraZeneca, Moderna, Pfizer i Janssen)», remarquen des de l’FSM. D’aquesta manera, l’objectiu d’aquest estudi és confirmar que la immunització de reforç amb la vacuna d’Hipra pot ampliar la protecció davant les noves variants i prolongar l’efecte preventiu de la vacunació.

Notícies relacionades

Entre els requisits per participar en l’assaig, les persones que hi vulguin formar part han d’haver rebut una o dues dosis d’una de les vacunes autoritzades: Comirnaty (Pfizer); Spikevax (Moderna); Vachevria (AstraZeneca); Janssen (Janssen) o combinades com a mínim fa tres mesos. En la casuística de les persones que hagin passat la covid-19 almenys fa un mes, sense haver ingressat a l’hospital, podran participar igualment en l’estudi.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO