Cultura local

El Museu Abelló de Mollet ofereix una visita guiada a l’exposició ‘Fora de Camp’

  • La Fundació Vila Casas vol reivindicar l’obra de l’artista molletà Isidre Manils

El Museu Abelló de Mollet ofereix una visita guiada a l’exposició ‘Fora de Camp’

Museu Abelló

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu Abelló de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) oferirà, el dissabte 26 de febrer, una visita guiada a l’exposició Fora de Camp. Amb aquesta mostra, la Fundació Vila Casas vol reivindicar l’obra de l’artista molletà Isidre Manils i li dedica una exposició que aborda diferents aspectes de la seva trajectòria entrellaçant punts de trobada entre els diferents suports en els quals reposa la pintura.

«Amb un compromís ètic cap a aquesta disciplina artística i amb un mètode de treball exhaustiu i concret, l’obra d’aquest realitzador d’imatges es converteix en una de les més exitoses i singulars del país», expliquen des del Museu Abelló.

Des de la Fundació Vila Casas assenyalen que, amb una mirada fixada en el món cinematogràfic al qual accedeix quan encara és un nen –la família era propietària del cine Ateneo, al costat de la casa familiar–, l’obra del pintor de Mollet i professor de l’Escola Massana de Barcelona «bascula entre l’ocultació i la (des)ocultació, entre l’absència d’una presència i ‘acoblaments’ d’imatges aparentment inconnexes de les quals es destil·la una gran sensualitat».

Notícies relacionades

Així, «sota la veladura d’una cortina, rere els teixits envellutats d’una estança en penombra o als rostres espectrals que emergeixen a la superfície, l’obra de Manils assenyala més del que mostra i encobreix més del que desperta», afegeixen des de la Fundació Vila Casas.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Mollet Museus Art