Art contemporani

El Museu Abelló de Mollet creix amb dues noves adquisicions de la Col·lecció Nacional d’Art

  • Aquestes dues obres, juntament amb les recents donacions que ha rebut el Museu, seran presentades en una exposició a la mateixa galeria

El Museu Abelló de Mollet creix amb dues noves adquisicions de la Col·lecció Nacional d’Art

Ayuntamiento de Mollet

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu Abelló de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), amb la voluntat de continuar creixent, afegeix a la seva col·lecció dues obres que podrà exposar després que les hagi adquirit la Comissió de la Col·lecció Nacional d’Art de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una obra de l’artista molletana Mar Canet i una altra d’Isabel Banal. Aquestes dues obres, juntament amb les recents donacions que ha rebut el Museu, seran presentades en una exposició al mateix Museu Abelló.

La Col·lecció Nacional d’Art està integrada per fons i obres d’art de titularitat nacional, sovint, gestionades per institucions com els museus nacionals i els museus registrats.

El Pla Integral de les Arts Visuals impulsa l’ampliació amb l’adquisició d’obres d’artistes catalans o vinculats al context de la creació contemporània de Catalunya, a fi de nodrir les col·leccions públiques. En aquest sentit, des del Museu Abelló es va proposar a la Comissió la compra d’aquestes dues obres.

Data Shop

Data ShopLa primera de les obres és Data Shop, del col·lectiu Varvara&Mar i data de l’any 2017. Varvara&Mar és un duo d’artistes format per Varvara Guljajeva i Mar Canet, que inspiren el seu treball en l’època digital. En la seva pràctica enfronten els canvis socials i l’impacte de l’era tecnològica.

El duo d’artistes ha exhibit les seves obres d’art en una sèrie de fires i festivals internacionals. De fet, entre d’altres, Varvara&Mar ha exposat al MAD de Nova York, FACT a Liverpool, Santa Mònica a Barcelona, Barbican i V&A Museum a Londres, Onassis Cultural Center a Atenes, Arts Electronica Museum a Linz, al ZKM de Karlsruhe o al mateix Museu Abelló.

Traginadores

TraginadoresL’altra obra és Traginadores, una peça de l’any 2016 creada per Isabel Banal i que està composta per una sèrie de 5 imatges amb caixes de llum. Isabel Banal (Castellfollit de la Roca) és llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i des de 1990 és professora de l’Escola Massana, Centre d’Art i Diseny de Barcelona.

Notícies relacionades

A partir d’estris usuals en la pagesia i la posició del seu cos a l’interior d’aquests, l’artista evoca a Traginadores el treball anònim i constant de les dones camperoles invisibilitzades al llarg de la història. Com diu la dita, la terra és de qui la treballa, però la meitat de la població que també l’ha treballat no ha quedat representada a les estadístiques que mostren les persones dedicades al sector primari. 

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO