Diversos detinguts

Desarticulat un grup criminal d’estafes bancàries de Mollet del Vallès

Els delinqüents, que van arribar a acumular prop de 100.000 euros, actuaven a més de 25 localitats de Catalunya, com Rubí i Gavà

Desarticulat un grup criminal d’estafes bancàries de Mollet del Vallès

Mossos

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mossos d’esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) han detingut fins a cinc persones d’un grup criminal que sostreien documentació i després la utilitzaven per retirar diners en entitats bancàries. El grup, que va arribar a acumular prop de 100.000 euros en reintegraments o despeses, actuava a més de 25 localitats de diferents parts de Catalunya, entre les quals, Rubí (Vallès Occidental), Gavà (Baix Llobregat), Mollet del Vallès i Pineda de Mar.

A principis de gener del 2021, els Mossos de Mollet del Vallès van rebre la denúncia d’un robatori a l’interior d’un vehicle del qual van sostreure la documentació i altres objectes del propietari. Tres mesos després, la persona que va patir el robatori va denunciar que algú havia utilitzat la seva documentació per intentar retirar diners en una entitat bancària i més tard també va rebre càrrecs efectuats al seu compte de compres efectuades en diferents localitats.

Diversos casos amb el mateix modus operandi

modus operandiDesprés d’una extensa investigació, els agents van detectar una sèrie de casos relacionats amb el mateix modus operandi: captaven documents d’identitat sostrets o perduts per després fer extraccions fraudulentes.

El grup criminal es feia passar per les persones que figuraven als documents, es presentaven a entitats bancàries i aconseguien reintegraments fraudulents de diners fins a buidar el compte. També falsificaven nòmines amb els documents d’identitat sostrets i demanaven targetes de crèdit en grans centres comercials per després fer compres a crèdit.

Notícies relacionades

Els resultats de la investigació han derivat en diverses detencions: primer la de dos homes i una dona, de nacionalitat espanyola i portuguesa, com a presumptes autors dels delictes de furt, ús il·legítim de documents autèntics i estafa bancària i, més endavant, la de tres dones més, de nacionalitat espanyola, com a presumptes autores dels delictes d’ús il·legítim de documents autèntics i estafa bancària.

Més notícies de Mollet, de Rubí i Gavà en l’edició local d’EL PERIÓDICO