Coronavirus

Els principals indicadors de la pandèmia de la Covid-19 es tornen a disparar a Mollet

  • L’índex de rebrot en el municipi vallesà està en 831 –cosa que suposa un risc extrem–, mentre que la setmana passada era de 57

Els principals indicadors de la pandèmia de la Covid-19 es tornen a disparar a Mollet

EFE/Biel Aliño

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de l’aixecament de restriccions i amb l’augment de la mobilitat, els principals indicadors de la pandèmia de la Covid-19 d’han disparat a Mollet del Vallès (Vallès Oriental), un escenari molt similar al del conjunt de Catalunya. En aquests moments, l’índex de rebrot en el municipi vallesà està en 831 –cosa que suposa un risc extrem–, quan la setmana passada era de 57 –un risc moderat–. També s’ha disparat la velocitat de transmissió, que actualment se situa en 3,02, això suposa que 100 persones amb Covid n’infecten més de 300. La setmana passada aquest indicador s’ubicava en 1,41.

El nombre de persones ingressades a l’Hospital de Mollet també ha augmentat, i s’ha situt en set persones, una d’elles a l’uci. «Afortunadament, es continua sense haver de lamentar cap mort», remarquen des de l’Ajuntament de Mollet.

Tot i que el creixement del virus, de moment, no es veu reflectit en el nombre d’ingressos hospitalaris, sí que ha tornat a posar contra les cordes els centres d’atenció primària. D’aquesta manera, el Govern ja ha anunciat que prepara noves restriccions a Catalunya per frenar la propagació de la Covid-19 i avança que seran mesures «quirúrgiques» i que se’n parlarà amb els sectors que puguin resultar-ne afectats.

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha insistit a demanar «prudència, prudència i més prudència». «Les dades de Covid a la ciutat demostren clarament que la malaltia no ha marxat, que és ben present entre nosaltres, així que demano a tothom que extremi les precaucions», ha remarcat Monràs.

Notícies relacionades

D’altra banda, 29.567 veïns de Mollet del Vallès ja han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 i 21.143 ja tenen la pauta completa.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO