Sostenibilitat

L’Ajuntament de Mollet entrega 1.173 euros a l’Escola Sant Vicenç pel projecte A-prenem el Sol

El consistori va assumir el 90% del cost de l’obra i l’AMPA del centre el 10% restant, que ara se li ha tornat

L’Ajuntament de Mollet entrega 1.173 euros a l’Escola Sant Vicenç pel projecte A-prenem el Sol

Ayuntamiento de Mollet

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mollet del Vallès (Vallès Oriental) va ser seleccionada el 2020 per la Diputació de Barcelona per formar part d’un projecte pilot anomenat A-prenem el Sol, una iniciativa que té l’objectiu d’aconseguir escoles més sostenibles i respectuoses amb el medi ambient gràcies a la participació conjunta dels ajuntaments, les escoles i les associacions de famílies dels alumnes. En aquest cas, el projecte ha comportat la posada en marxa d’una instal·lació fotovoltaica de 15 kWp i dues plaques fotovoltaiques amb finalitats educatives a l’Escola Sant Vicenç.

A partir d’aquí, l’Ajuntament va assumir el 90% del cost de l’obra i l’AMPA de l’escola el 10% restant. El compromís era tornar aquest 10% aportat per l’AMPA a l’escola mitjançant el 50% de l’estalvi aconseguit i, per aquesta raó, s’ha fet entrega d’un xec de 1.173 euros que l’escola destinarà a diferents inversions consensuades en material, activitats o actuacions d’eficiència energètica.

«El pla no només comportarà beneficis ambientals i econòmics, sinó que també preveu un ús pedagògic de les instal·lacions per incentivar l’educació de l’alumnat, la formació del professorat i la conscienciació de la ciutadania en matèria d’energies renovables a través de diferents materials i recursos educatius», afirma l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

Estalvi energètic

Notícies relacionades

Aquesta iniciativa és l’evolució del projecte 50/50, una iniciativa en què Mollet participa des de l’any 2013 amb l’objectiu de reduir la despesa energètica a les escoles públiques de la ciutat. El concepte es basa en el fet de tornar el 50% d’aquest estalvi a les escoles perquè el dediquin a equipaments necessaris.

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO