Evitar desplaçaments addicionals

Mollet demana a Rodalies una alternativa a la supressió del pas entre andanes de l’estació local

  • En una carta firmada amb els alcaldes de Molins de Rei i Sant Feliu de Llobregat, des de Mollet sol·liciten la moratòria de l’aplicació del Reial Decret 929/2020 i una reunió amb Renfe

Mollet demana a Rodalies una alternativa a la supressió del pas entre andanes de l’estació local
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcalde de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), l’alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) i l’alcalde de Molins de Rei (Baix Llobregat) han demanat a Renfe alternatives a la supressió dels passos entre andanes de les estacions de les seves ciutats.

En una carta firmada conjuntament, els respectius ajuntaments insten l’entitat a trobar una solució per evitar desplaçaments addicionals que «afectaran principalment les persones usuàries més vulnerables, i en especial les persones amb mobilitat reduïda»; a causa de les situacions específiques i transitòries en què es troben les estacions d’aquests tres municipis.

La carta firmada demana la moratòria de l’aplicació del Reial Decret 929/2020 que estableix la supressió dels passos entre andanes, i una reunió en què «poder valorar solucions immediates i definitives davant aquesta situació». Per la seva banda, l’alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs, ha declarat que «és imprescindible que es tornin a licitar i comencin les obres d’accessibilitat de l’estació de Mollet al més aviat possible».

«Un greu perjudici»

Des de l’Ajuntament de Mollet expliquen que aquesta reacció arriba després que Renfe comuniqués per carta la seva intenció de tancar aquests accessos, en compliment del que estableix l’esmentat reial decret sobre seguretat operacional i interoperabilitat ferroviaris.

Notícies relacionades

A efectes pràctics, «això suposarà que els usuaris que arribin amb tren i que tinguin algun problema de mobilitat hauran de continuar el viatge per baixar a l’estació més pròxima amb plenes garanties d’accessibilitat», asseguren des del consistori molletà; fet que els tres ajuntaments consideren «intolerable i un greu perjudici per a la ciutadania».

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO