Afalacs de tots els grups

El Síndic de Mollet, Lluís Martínez Camps, s’acomiada dels veïns al finalitzar els cinc anys de mandat

  • Martínez Camps va ser elegit per unanimitat com a tercer Síndic Personer de la història contemporània de la ciutat vallesana

  • En els cinc anys, la sindicatura ha gestionat: 241 queixes, ha atès 420 consultes i ha desenvolupat 810 activitats

El Síndic de Mollet, Lluís Martínez Camps, s’acomiada dels veïns al finalitzar els cinc anys de mandat
4
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Síndic Personer de Mollet del Vallès (Vallès Oriental), Lluís Martínez Camps, va presentar dilluns passat 8 de febrer l’informe de la seva gestió durant el 2020 en un Ple Extraordinari telemàtic. A més, el síndic va fer un balanç dels cinc anys del seu mandat, amb un total de 1.500 intervencions en diferents àmbits.

L’octubre de 2015, Lluís Martínez Camps va ser elegit per unanimitat com a tercer Síndic Personer de la història contemporània de Mollet. Ara, transcorreguts cinc anys, el seu mandat ha arribat a la seva fi.

Així, durant el seu últim Ple, el síndic va manifestar que l’informe 2020 és «molt especial» per l’impacte de la Covid-19 sobre totes les activitats i perquè es tracta de l’últim informe que presenta.

Informe marcat per la pandèmia

La sindicatura va portar a terme 255 activitats al llarg de l’any passat: 40 queixes i reclamacions, 80 consultes i assessoraments a la ciutadania i 105 activitats de caràcter divers. Per àrees municipals, les queixes més nombroses (11) van ser les relacionades amb l’àmbit de l’Administració General, seguides de les relatives a Territori (10) i Serveis a les Persones (8). Per barris, els que van registrar més queixes van ser els del Centre (9), Estació de França (8) i Col·legis Nous (6).

La pandèmia de la Covid-19 va afectar directament les activitats complementàries del Defensor, com el programa escolar (parat des de mitjans de març), l’organització de jornades sobre drets humans (suspesa) o la participació en altres esdeveniments (molt limitades).

L’impacte del virus en el volum d’activitat de la sindicatura va ser notable, ja que hi va haver un 25% menys de queixes i consultes respecte a l’any anterior perquè l’oficina de la sindicatura va estar tancada 6 mesos. «En cap moment, no obstant, es va deixar d’atendre la ciutadania, això sí, de forma no presencial», expliquen des de l’Ajuntament.

Balanç dels cinc anys de mandat

En els cinc anys de mandat, la sindicatura ha gestionat 241 queixes, ha atès 420 consultes i ha desenvolupat 810 activitats. En total, gairebé 1.500 intervencions en diferents àmbits.

Al final de la seva intervenció, Lluís Martínez Camps, va dir que des del primer moment es va posar «a treballar al servei de la ciutat amb honestedat i amb actitud constructiva i dialogant, evitant balls de bastons innecessaris i procurant sempre que el síndic bomber fos per sobre del síndic piròman», Martínez Camps va defensar també haver mantingut un perfil baix al llarg d’aquests any, una cosa que «potser no sempre ha sigut bastant ben entesa», va afegir.

Martínez Camps ha agraït a l’alcalde de Mollet, Josep Monràs, «la confiança i recolzament que li ha donat com a Defensor, i el recolzament que ha donat al Fòrum de síndics i síndiques de Catalunya. I va agrair «a tots, a tots els grups municipals, aquests cinc anys fantàstics, però és important que el seu relleu aconsegueixi naturalitat i que no s’embussi. Donaré el testimoni a qui vostès em diguin».

Afalacs de tots els partits

Per la seva part, Josep Monràs (PSC), es va referir al síndic dient que, malgrat les dificultats que ha comportat la Covid-19, «deixes empremta, com els altres dos síndics, per la qual cosa ens hem de sentir més que orgullosos».

Tots els portaveus dels grups municipals van agrair també el treball i la dedicació del Defensor durant els cinc anys de mandat. El portaveu d’ARA Mollet-ERC-MES, Oriol López, va ressaltar «l’anàlisi de futur» que pot comportar el treball iniciat per Martínez Camps en els instituts de la localitat vallesana, «formant nous ciutadans en valors com la democràcia» i perquè entenguin «què significa que una ciutat com Mollet disposi d’un síndic».

Marina Escribano, portaveu de Mollet en Comú, va agrair al síndic sortint «la dedicació, l’actitud, la predisposició i el ser sempre a prop i tenir les portes obertes de l’oficina i les orelles disposades a escoltar». Iván Garrido, portaveu de Ciutadans, va remarcar que el treball de Martínez Camps ha posat el llistó «molt alt» per al pròxim en el càrrec.

Notícies relacionades

«El seu treball ha anat molt més lluny i ha aconseguit, amb la seva persistència, elevar el nivell de professionalitat i prestigi, no només de la seva persona, sinó de la figura institucional del Síndic de Mollet», va asseverar el portaveu de Podem Mollet, Xavier Buzón. Finalment, Joan Daví, portaveu de Junts per Mollet, va assenyalar ser conscient que el treball realitzat pel síndic aquests cinc anys ha anat més enllà de «les estones a l’oficina» i que «segur que a la motxilla s’emportava a casa aquella preocupació o aquella inquietud que tenia la persona que acudia a explicar-li un problema».

Més notícies de Mollet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA