MWC 2019

Sony Xperia 1, un gamma alta que vol captar els amants del cine i les sèries

El dispositiu es posarà a la venda a la primavera

zentauroepp47120778 sony mwc190225090946

zentauroepp47120778 sony mwc190225090946 / RAFAEL MARCHANTE

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras

Sony ha obert el foc en la primera jornada del Mobile World Congress apostant pels seus punts forts. Si la companyia destaca en fotografia, com a estudi de cine i en videojocs, ¿per què no unir-ho tot en un mòbil?

La companyia ha donat a conèixer aquest dilluns l’Xperia 1, el seu nou telèfon estrella. Emmarcat en la gamma alta de dispositius, aquest ‘smartphone’ destaca per la seva pantalla i per la seva triple càmera posterior.

En el primer apartat, presenta un plafó 4K HDR OLED de 6,5 polzades, amb una relació de pantalla de 21:9 (és a dir, una mica més estirada que la panoràmica habitual), similar a la del cine. De fet, aquesta és l’aposta de la firma: el mòbil perfecte per disfrutar de continguts com sèries i pel·lícules. També permetrà l’execució de dues aplicacions al mateix temps

Amb processador Qualcomm 855, 6 GB de memòria RAM i 128 GB d’emmagatzemament, també destaca per la seva triple càmera. Els tres sensors són de 12 megapíxels, però una és estàndard; una altra, gran angular, i l’altra, un teleobjectiu.

Notícies relacionades

La càmera és capaç de gravar 4K HDR, i el mòbil incorpora un programa d’edició en què es poden aplicar filtres professionals de cine a les creacions. De fet, segons la firma, és el mòbil ideal per a creadors i per als que volen disfrutar de produccions audiovisuals.

El mòbil arribarà a la primavera al mercat en quatre colors. Se’n desconeix el preu.