Patrocina:

El Mobile World Congress 2021 podria tenir un «nou format»

La Mobile World Capital organitzarà una nova edició de la Digital Future Society amb una part 'online'

zentauroepp47136893 mobile190228093951

zentauroepp47136893 mobile190228093951 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Agencias

La responsable general de l’entitat organitzadora del Mobile World Congress, la GSMA, Therese Jamaa, ha recordat el seu «compromís» amb la celebració del congrés a Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat fins a l’any 2024, amb la recent ampliació del seu contracte, però amb un «nou format» de l’edició del 2021, adaptant-se a la nova realitat després de l’impacte de la Covid-19.

La Mobile World Capital Barcelona (MWCapital) manté per al desembre la celebració del seu fòrum tecnològic mundial a Barcelona, la Digital Future Society, trobada que s’adaptarà a la crisi del coronavirus amb un «nou entorn híbrid», entre presencial i virtual. 

El conseller delegat de la MWCapital, Carlos Grau, ha explicat que serà «un gran esdeveniment», però que s’haurà d’adaptar als nous reptes.

També la cimera Digital Future Society, impulsada juntament amb el Govern i que se celebrarà a finals d’any, debatrà sobre els reptes que planteja la transformació tecnològica i buscarà arribar a acords entre institucions i agents socials i empresarials, com es fa en les cimeres del clima.

L’objectiu d’aquest fòrum tecnològic –moltíssim més petit que el MWC– és definir els principis que han de regir la societat del futur i impulsar-ne una que sigui «més inclusiva, justa i humanista». «Igual que estem en emergència climàtica, estem en emergència digital», ha conclòs el conseller delegat de la MWCapital, iniciativa promoguda pel Ministeri d’Economia i Empresa, la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, Fira de Barcelona i la GSMA.

Proves de fires

Notícies relacionades

Grau ha assenyalat que la celebració d’Alimentària al setembre serà la primera prova d’un nou model de fires i congressos, després de l’impacte de la Covid-19, amb noves mesures de seguretat, com el control de la temperatura als assistents i la gestió dels trànsits i les dades d’ubicació.

Els congressistes que assisteixin a Alimentària i a la cimera tecnològica de la MWCapital viuran una barreja de l’experiència presencial amb la virtual, que serà «molt més immersiva, inclusiva i enriquidora».