Col·labora:

TRIBUNA

Pressupostos més socials

1
Es llegeix en minuts
Antonio Balmón
Antonio Balmón

Alcalde de Cornellà de Llobregat i secretari de coordinació institucional del PSC

ver +

L’AMB ha aprovat uns pressupostos per al 2019 que venen marcats per un increment del 9,7% respecte a l’any passat, la qual cosa ens ajuda a continuar gestionant amb eficiència i solvència tots els serveis públics i, alhora, incrementar la inversió en les polítiques socials.

La novetat més important, que té influència evident en aquest àmbit, és la implantació de la tarifa plana metropolitana, que permetrà circular a preu d’una zona per als 36 municipis metropolitans, reduint en un 50% el preu del transport pels ciutadans dels 18 municipis que s’incorporen a aquesta zona.

Una altra qüestió és continuar amb la millora en la gestió del tractament de residus, en el qual es destinaran 169 milions d’euros que garantiran el manteniment de les infraestructures de tractament i la xarxa de punts nets.

La inserció laboral inclusiva, la reactivació econòmica i la garantia d’una vivenda digna continuen sent eixos importants dins de les nostres polítiques socials i econòmiques.

La creació de l’operadora publicoprivada Vivenda Metròpolis Barcelona (HMB) per a la construcció de 4.500 vivendes de preu assequible i la nova Agència Metropolitana de Desenvolupament econòmic són dues qüestions que recullen els pressupostos del 2019 en aquest àmbit.

Notícies relacionades

Tot això ho fem des d’una visió transversal i integrali l’objectiu final és millorar la qualitat de vida i les condicions ambientals d’una metròpolis que té més del 50% d’espais naturals.

Antoni Balmon, vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.