Col·labora:

TRIBUNA

"Un acord històric"

1
Es llegeix en minuts
Antonio Poveda
Antonio Poveda

Vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB

ver +

Celebrem un gran acord històric per a la mobilitat metropolitana. Un pacte del qual que ens beneficiarem els més de 3 milions de ciutadans de la metròpoli.

Amb la tarifa plana, que permetrà viatjar a preu d’una zona per tota l’àrea metropolitana, convertim el transport públic en una mica més accessible encara. Així, donem resposta i fem efectiva una llarga reivindicació dels veïns i alcaldes dels municipis de la segona corona metropolitana.

La reducció del preu del bitllet suposarà un impacte directe a les nostres butxaques i comportarà un estalvi important per a aquells que facin trajectes entre les dues corones en qualsevol sentit.

Aquesta mesura també posa de manifest el lideratge del’AMB com a prestadora de serveis i gestora supramunicipal de mobilitat. La visió metropolitana és clau si volem avançar cap a una nova mobilitat sostenible, intel·ligent i eficaç.

A més del preu, per aconseguir que els ciutadans que avui es desplacen en vehicle privat utilitzin el transport públic, també és necessari continuar millorant el servei.

Després d’aplicar la tarifa, tenim previst implementar un conjunt de nous serveis i millores en línies d’autobusos i infraestructures en aquests municipis de la segona corona metropolitana. 

Notícies relacionades

Tot això amb l’objectiu estratègic que sempre hem defensat: facilitar el canvi d’hàbits dels ciutadans per reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l’aire. 

Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB