Col·labora:

TRIBUNA

Cap a la sobirania energètica

1
Es llegeix en minuts
Eloi Badia Casas
Eloi Badia Casas

Regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica de Barcelona.

ver +

Transitar cap a la sobirania energètica és un objectiu clar de l’AMB però el model actual és ineficient, i perjudica el medi ambient i la salut de les persones. Es basa en combustibles fòssils, crea una forta dependència de l’exterior, i les emissions contaminants s’han convertit en un problema.

A més, la generació d’electricitat està centralitzada, en un model que prioritza els interessos de les companyiesper sobre de l’interès general. 

Des de l’AMB i els ajuntaments metropolitans no ens conformem amb això, i impulsem un model basat en les energies renovables, l’estalvi, l’eficiència, la gestió de la demanda i el foment de la generació de proximitat, que posi al centre la ciutadania i asseguri l’accés de la població a l’energia. 

Així, estem consolidant un instrumentque ens permetrà avançar en la transició energètica, gestionat des de l’àmbit públic i sense perseguir els beneficis econòmics sinó elbenefici comú. Perquè BE no és només un instrument per a la compra i subministrament d’energia, sinó que ens permetrà avançar en la producció d’energies renovables i la promoció de l’autoconsum, combatre la pobresa energètica, recuperar el sector econòmic de les renovables, l’apoderament de la ciutadania i deixar de dependre de l’oligopoli elèctric.

Notícies relacionades

La comercialitzadora pública d’electricitat renovable més gran de l’Estatno només proveirà l’AMB i l’Ajuntament de Barcelona, sinó que també la ciutadania.

Eloi Badia, vicepresident de l’àrea de Medi Ambient de l’AMB