Col·labora:

Una alternativa sostenible

1
Es llegeix en minuts
Antonio Poveda
Antonio Poveda

Vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB

ver +

La T-Verda Metropolitana ja és una realitat. Aquesta iniciativa ens permetrà traspassar definitivament usuaris del vehicle privat al transport públic i ens ajudarà a impulsar un verdader canvi d’hàbits en la mobilitat diària. Celebrem que la Generalitat hagi donat el seu suport a aquest nou títol que inicialment vam idear des de l’AMB i que el faci extensiu i vàlid més enllà dels 36 municipis metropolitans. 

Gràcies a aquesta implicació i a la integració del títol sota el paraigua de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), permetrem als usuaris moure’s de manera gratuïta i il·limitada per les 6 zones de transport que formen part de l’ATM de Barcelona. Sens dubte, un gran benefici que, a més, posa de manifest l’execució de les mesures aprovades el 31 de gener per l’AMB per combatre la contaminació atmosfèrica. 

La unió de tots els actors implicats en la mobilitat ha de permetre’ns fer realitat els ambiciosos compromisos que ens hem marcat. Tot, amb l’objectiu últim de reduir els riscos i problemes de salut generats per la contaminació atmosfèrica, com ens recorda contínuament la comunitat científica i la Unió Europea. Recordem que els vehicles antics són els més contaminants.

Notícies relacionades

La T-Verda representarà encara més, si és possible, una alternativa real al vehicle privat en el moment que comencem a aplicar les restriccions de circulació de vehicles contaminants a les zones de baixes emissions (ZBE) de l’àmbit de les rondes de Barcelona. A partir de l’1 de desembre d’aquest any, en episodis de contaminació, i a partir del 2020, de forma permanent.

Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB