Col·labora:

TRIBUNA

Platges amb funció social

1
Es llegeix en minuts
Antonio Balmón
Antonio Balmón

Alcalde de Cornellà de Llobregat i secretari de coordinació institucional del PSC

ver +

A la Barcelona metropolitana tenim més de 30 quilòmetres de platges, entre Montgat i Castelldefels. Les platges del nord del Barcelonès s’integren i formen part de la ciutat, mentre que les del Baix Llobregat mantenen un caràcter més natural. Entre totes reben 10 milions d’usuaris a l’any, tant residents com visitants d’altres racons de Catalunya, Espanya i el món. És a dir, les nostres platges són el principal espai públic d’oci i de relacions, el més utilitzat, i més encara per la creixent pràctica de l’esport que fa que aquests espais perdin el seu ús estacional i es converteixin en una opció útil durant tot l’any. 

Notícies relacionades

Les platges metropolitanes formen part dels usos i de la qualitat de vida de la gent.Per això són importants les tasques de neteja i manteniment de la sorra que fan els serveis tècnics de l’AMB, així com el disseny i la construcció de les passejades marítimes i la renovació del seu catàleg d’equipaments i mobiliari. 

Les platges també formen part del nostre paisatge urbà i del metabolisme del territori. Són un element ecosistèmic que ens ajuda a mantenir l’equilibri mediambiental i complementen altres espais lliures de gran valor natural com són els espais fluvials, el Parc Natural de Collserola, Serralada de Marina i la xarxa de parcs metropolitans. El compromís de l’AMB és realitzar els serveis i inversions necessaris perquè aquests espais lliures i naturals mantinguin les seves condicions adequades per als seus usos i funcions, socials i mediambientals.