AINEA PERFUMS

L'essència del Mediterrani

La pime de fragàncies i olis essencials de Teià prescindeix de l'embalatge en la seva línia Basics

zentauroepp48056320 innovacion190520095914

zentauroepp48056320 innovacion190520095914 / Eduard Gisbert

1
Es llegeix en minuts
Montserrat Baldomà

Cítrics,flors, plantes aromàtiques,mar... ElMediterranifet fragància gràcies a la màgia d’Irene Gisbert, antropòloga i perfumista que fa 30 anys, juntament amb Magda Boada, va crearAinea Perfums. “Som lesartesanes del perfum mediterrani”, destaca orgullosa Gisbert, una dona amb elevadaconsciència mediambientalque lluita cada dia per portar al mercat productes i envasos sostenibles. ¿El seu somni? Aconseguir un 'packaging' que no només sigui biodegradable, sinó compostable. I treballa amb el sector de l’embalatge perquè el somni es faci realitat més aviat que tard.

Des de la seva creació, Ainea Perfums va créixer al ritme que van voler les seves dues sòcies, llavors dones joves amb fills petits que volien una empresa amb ànima, que s’ajustés a les seves necessitats i horaris i que els permetés crear “ununivers agradable i emocional”. “Fem productes que ens emocionen convençudes que també emocionaran els nostresclients”, explica Gisbert, que destaca que els perfums d’Ainea són “molt frescos, molt suaus i molt portables”. L’empresa també ha creatlínies aromàtiques per a museus, hotels i institucions.

Fa cinc anys, no obstant, van ficar el turbo. Avui, l’empresa establerta aTeià(Maresme) facturamig milió d’eurosi dona feina a vuit persones. Irene Gisbert confia que aquest any puguin arribar a duplicar la facturació. Ainea Perfums elabora fragàncies, olis essencials, espelmes i sabons amb productes naturals, seguint lestendències olfactives més innovadores. El 2002 van crearLua&Lee, la línia de productes per als més petits, a la qual l’any 2015 van sotmetre a un redisseny per fer-la més despreocupada.

Compromís mediambiental

Notícies relacionades

D’acord amb la seva consciència mediambiental, la nova líniaBasicsprescindeix de l’embalatgei simplement protegeix el contingut de factors externs, com la llum,folrant l’ampolla de vidre amb una etiqueta. “Les essències són molt sensibles a lallum”, recorda laperfumistadel Maresme, no sense abans remarcar que les caixes que emboliquen els flascons de colònies i perfums estan fetes amb una barreja de cartró i plàstic, la qual cosa n’impossibilita el reciclatge. Ni del cartró ni del plàstic.

Tal és l’afany d’Ainea Perfums per reduir l’empremta de carboni de la seva activitatque practica lescompres de proximitat: els taps els adquireix a Torelló; les ampolles, a Badalona, i les etiquetes, a Barcelona.

Temes:

+Innovació