Innovació

Faromatics inaugura seu a Vilanova i la Geltrú

La 'start-up' catalana prepara l'obertura de tres nous mercats per al 2020: Anglaterra, Hongria i Ucraïna

Vilanova i La geltru 25 10 2019  Reportage  A  la foto Heine Lehr fundador de Faromatics Una empresa que crea robots per a granjes animals per tal de millorar el rendiment mitjantçant el big data Foto Pau Martí

Vilanova i La geltru 25 10 2019 Reportage A la foto Heine Lehr fundador de Faromatics Una empresa que crea robots per a granjes animals per tal de millorar el rendiment mitjantçant el big data Foto Pau Martí

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto

Els sis socis de Faromatics acaben d’inaugurar la seva nova seu a Vilanova i la Geltrú, després de tancar al maig una ronda de finançament d’un milió d’euros. Una vegada assentats, des d’aquesta dirigiran l’obertura de tres nous mercats a partir del 2020: Anglaterra, Hongria i Ucraïna, que s’afegiran als actuals d’Espanya, Holanda i Alemanya. Aquesta empresa està especialitzada en la fabricació de robots per a ús agrícola i aquest any va ser un dels projectes que van rebre l’ajuda Startup Capital d’ACCIÓ, taxada en 75.000 euros a fons perdut.

Notícies relacionades

Actualment Faromatics està centrat en la producció de robots que llisquen pel sostre de granges de pollastres i estudien individualment el comportament de les aus. Partint de la ingent quantitat de dades acumulades, aquesta ‘start-up’ ofereix informes als grangers perquè millorin les condicions dels esmentats animals i, amb aquestes, la productivitat (donen més carn) i la qualitat del seu producte. «En un any han recuperat la inversió», explica un dels seus fundadors Heine Lehr.

El pla estratègic de Faromatics passa, a mitjà termini, per estendre el seu producte a les granges de porcs i vaques i generar més dispositius que reforcin la capacitat de recopilar el màxim volum de dades per als informes, segons afirma Lehr.