INNOVACIÓ OBERTA

CaixaBank llança una acceleradora de 'start-ups' de comerç i 'fintech'

El banc funda, al costat de Global Payments i Ingenico, l'empresa Zone2boost amb una inversió inicial de 5 milions d'euros

zone2boost

zone2boost

1
Es llegeix en minuts
Josep M. Berengueras
Josep M. Berengueras

Periodista

ver +

CaixaBank, Global Payments Ingenico s’han unit per llançar la seva pròpia acceleradora de start-ups. En concret, destinaran cinc milions d’euros en els primers tres anys per fomentar la innovació de ‘start-ups’ dels sectors del comerç i les ‘fintech’.

Sota el nom de Zone2boost, el projecte es constituirà com una nova empresa, en la qual CaixaBank tindrà el 40%, Global Payments el 40% i Ingenico, el 20%.

“Volem convertir la ciutat de Barcelona en el referent almenys europeu en fintech i mitjans de pagament”,ha destacat el director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, en la presentació de la iniciativa d’“innovació oberta”. La missió del programa és identificar iniciatives empresarials innovadors en els àmbits de tecnologia per a comerços i serveis financers.

Notícies relacionades

El programa se centrarà en ‘start-ups’ incipients, en les quals injectarà entre 100.000 i 200.000 euros de mitjana. L’acceleració durarà entre 6 i 24 mesos, i per donar cabuda a les empreses Zone2boost s'instal·larà en el futur Pier 02 de Barcelona Tech City, on ocuparà 1.000 metres quadrats. L’espai podrà donar cabuda a unes 30 start-ups de tot el món cada any. La iniciativa es posarà en marxa en l’últim trimestre de l’any.

“Només s’ha de veure com ha canviat tot en els últims 15 anys. Ara comprem amb el mòbil, paguem amb la cara, ho reben a casa...”, ha remarcat  Jeff Sloan, conseller delegat de Global Payments. Nicolas Huss, conseller delegat d’Ingenico, ha remarcat per la seva part que “la indústria dels pagaments s’està transformant més ràpid que mai”.