'START-UPS'

RheoDx tanca una ronda de finançament de 350.000 euros

La firma desenvolupa un dispositiu diagnòstic portàtil i de reduïdes dimensions que millora l'eficiència en el seguiment de pacients amb malalties hematològiques

zentauroepp45822772 economia  contra de iquierda a derecha joan grasas  oliver b181119174947

zentauroepp45822772 economia contra de iquierda a derecha joan grasas oliver b181119174947

1
Es llegeix en minuts
J. M. Berengueras

La 'start-up' catalana RheoDx, que desenvolupa un dispositiu diagnòstic portàtil i de dimensions reduïdes que millora l’eficiència en el seguiment de pacients amb malalties hematològiques, ha tancat una ronda d’inversió participativa de 350.000 euros, articulada a través de Capital Cell, plataforma especialitzada en biomedicina.

El dispositiu de RheoDx permet detectar de forma immediata i econòmica les anomalies de les cèl·lules sanguínies mitjançant una sola gota de sang allà on es trobi el pacient.

El projecte està dirigit a un mercat de 80 milions de pacients a Europa, incloent-hi anèmies, càncers líquids, trastorns de coagulació i infeccions com la malària. 

Notícies relacionades

RheoDx és un projecte empresarial nascut a la UB i al Centre de Recerca Matemàtica. Ha sigut impulsat des de The Collider, l’acceleradora de la Mobile World Capital Barcelona, l’objectiu de la qual és convertir actius tecnològics de les universitats i centres d’investigació en realitats empresarials. Així, el programa mVentures ha invertit 50.000 euros en el projecte. 

"RheoDx és un exemple de transferència de tecnologia. L’objectiu és convertir la nostra patent fisicomatemàtica en una tecnologia amb aplicació mèdica que ajudarà els metges i millorarà la qualitat de vida del pacient", va destacar Oliver Balcells, conseller delegat i cofundador de RheoDx.  

Temes:

Startups